10 måder at spise sundt på indiske restauranter

Markeret ved brug af krydderier som gurkemeje, koriander og ingefær kan indisk køkken være sød eller krydret og rig eller lys, afhængigt af dine præferencer. Som andre etniske retter kan indisk mad være tung på kalorierne, hvis du ikke bestiller klogt. Lær mere om det grundlæggende i det indiske køkken for at vælge en restaurantret, der ikke ødelægger din kost.

Fra dybfrosne samoser til rige paneer er mange indiske appetitvækkere højt i fedt og kulhydrater. For at spare din appetit – og kalorierne – til måltidet, spring over disse usunde appetitvækkere. Hvis du skal have en forret, skal du holde med en linsesoep.

Spise sundt handler ikke kun om fedt og kalorier, men også for at maksimere næringsstoffer. Gurkemeje, som giver den gule farve af mange indiske retter, kan have anti-cancer, anti-inflammatoriske og antioxidante effekter, ifølge National Center for Supplerende og Alternativ Sundhedsmedicin. Der er imidlertid behov for mere forskning for at bekræfte disse virkninger.

Tandoori-emner er lavet i en traditionel lerovn, kaldet tandoor. På grund af madlavningsmetoden har skålen tendens til at være magert. Kig efter tandoori kylling eller rejer til en kalorier med lavt fedtindhold.

Et indisk måltid kan virke ufuldstændigt uden naan, men det er også en kilde til tomme kalorier. I stedet bestil en side af roti, et helhvedebrød, hvis du føler at du overhovedet må have en side af brød.

Indisk mad er venlig for vegetarer, da den har mange bælgplastbaserede retter. Retter som dal er lavet med linser og lav olie og smør. Chole er lavet med kikærter. Begge er højt i fiber og protein for at holde dig tilfreds længe efter du er færdig med at spise.

Hvis en menuskriptor bruger ordene “paneer”, “ghee” eller “malai”, forbliver langt væk. Paneers er fedtfattig ost, mens ghee er afklaret smør og malai er fløde. Ingen af ​​dem er en sund mulighed for dit indiske måltid.

Spring over forretterne

Se efter gurkemeje

Vælg Tandoori-elementer

Vær klog om brød

Stick med linser og kikærter

Undgå fedtretter

Hvis en skål bare er for krydret for dig, er det fristende at afkøle din mund med en kalorieindhold. En sundere måde at neutralisere krydderiet på er imidlertid at spørge om en sked fuld af fedtfattig yoghurt og rør det i den voldelige skål.

Hver kop basmati-ris indeholder mere end 200 kalorier, hvilket gør det nemt at hæve kalorierne uden endog at indse det. Hold dig til en servering for at forlade plads til mere af hovedret.

Hvis du ikke er interesseret i vegetariske retter, tilbyder indiske menuer et bredt udvalg af kødbaserede retter. Selv om du er mindre tilbøjelig til at se oksekød på en indisk menu, er der typisk masser af lammeindstillinger. American Heart Association anbefaler dog at vælge en kylling- eller skaldyrsret.

Cool ned din karry

Se riset

Servere på etniske restauranter er vant til at spise, der er uvant med køkkenet, så de er tilgængelige for at besvare spørgsmål til dig. Hvis du ikke ved hvad et ord betyder, spørg før du bestiller eller risikerer at ende med en højt kalorieindhold, højtfedtret hovedretter.

Vælg lettere proteiner

Hvis du ikke ved, spørg