4 nøgleegenskaber ved ikke-verbal kommunikation

Personer, der har evnen til at kommunikere, mundtligt og ikke-verbalt, har den bedste chance for at opnå succesfulde relationer i deres personlige og professionelle liv, ifølge en HelpGuide.org-artikel, “Ikke-verbal kommunikation.” Kroppssprog hjælper med at kommunikere din mundtlige besked samt tilslutte og opbygge stærkere relationer med dem omkring dig. Selvom ikke-verbal kommunikation kan forbedre relationer, kan den også fjerne dig og forårsage unødvendig forvirring, hvis det du siger ikke stemmer overens med dit kropssprog.

Et syn at se

Gennem ansigtsudtryk kan folk formidle følelser til andre uden at sige et ord. Følelser som lykke, tristhed, afsky, frygt, vrede og overraskelse er universelle ansigtsudtryk med samme betydning på tværs af alle kulturer, ifølge HelpGuide.org. Vedligeholdelse af passende øjenkontakt går hånd i hånd med ansigtsudtryk, da det kommunikerer om en eller begge parter er interesserede i samtale samt et middel til at holde samtalen i gang. For eksempel kan en person, der kontinuerligt bryder øjenkontakt under en samtale for at se på uret eller døren, sende meddelelsen om at han vil afslutte samtalen. For meget øjenkontakt kan forårsage ubehag, mens for lidt kan signalere kedsomhed eller uinteressering.

Bliv i Tune

Intonation refererer til den måde, hvorpå en persons stemme stiger og falder mens man taler. Det bruges til at lægge vægt på et bestemt ord eller detalje, som du taler eller udtrykker et spørgsmål eller spænding, ifølge den internationale sammenslutning af konferencetolkere. Du kan f.eks. Bruge en monotont tonefølge, hvis du angiver fakta eller en entusiastisk stemme, mens du giver en salgsplads. Fælles toner, der formidler følelser, er aggressive, overbevisende, venlige eller skuffede. Lydstyrken af ​​din stemme samt timingens tempo og tempo hjælper med at indstille tonen i samtalen på en ikke-verbal måde, ifølge HelpGuide.org.

Taler gennem gestus

En form for ikke-verbal kommunikation, der kan ændre andres opfattelser, når konversation er kropslig bevægelse, kropsholdning og subtile bevægelser. For eksempel kan en person, som sidder højt, holder sit hoved højt og taler i en klar, selvsikker stemme under et møde sandsynligvis blive opfattet som selvsikker og nemt få opmærksomhed fra sine kolleger. Hvis den samme person sad med nedtonede skuldre og talte med en dårlig stemme, er der en chance for, at hun måske ikke engang bliver hørt. Bevægelser som beckoning, vinkling og pegning kan misfortolkes på grund af de mange betydninger i forskellige kulturer, ifølge HelpGuide.org.

Let gør det

Personlig plads er en stor del af ikke-verbal kommunikation og kan bruges til at udtrykke intimitet, dominans eller aggression. For eksempel kan en vred person flytte ind i dit personlige rum og få dig til at føle dig skræmt. Dette kan være den reaktion, personen søgte, for at få dig til at komme ned igen. Alt dette kan gøres uden at udtrykke et ord. Hver person har sit eget komfortniveau når det kommer til personlige rum og grænser. Mens du kan være komfortabel med din kone stående tæt på og omfavne dig, ville du sandsynligvis cringe, hvis din chef gjorde det samme.