5 fødevarer, du skal spise hver dag for at tabe sig

Taber sig alt om diæt. Du kan udøve så meget som du kan lide, men hvis din kost ikke er korrekt, så vil dine fremskridt være minimal i bedste fald. Den vigtigste faktor i din kost er kalorier – for at tabe dig, har du brug for et kalorieunderskud, hvilket betyder at forbruge færre kalorier end du brænder. Mens du kan gøre dette ved at spise uanset fødevarer, du kan lide, får du meget hurtigere resultater og føler dig langt bedre, efter en kost sammensat af sunde fødevarer og især fem bestemte fødevarer.

blåbær

Blåbær er kendt for at være højt i vitaminer, mineraler og antioxidanter, som alle har gavn for den generelle sundhed, men en undersøgelse fra 2009 ved University of Michigan viste, at de også kan hjælpe med vægttab på grund af de fytokemikalier, de indeholder. Du kan også snack på blåbær, når du har et sødt trang, fordi de har lavt kalorieindhold, men stadig giver dig et lille sukker hit.

Grapefrugt

Den velkendte grapefrugt kost kan nu være lidt dateret, men det betyder ikke, at grapefrugt ikke har vægttab fordelene. Grapefrugt kan hjælpe med at sænke dine insulinniveauer – et hormon, der, når det er til stede i kroppen i store mængder, kan udløse fedtopbevaring. Det er også meget påfyldning, hvilket betyder at du kan spise en hel del af det uden at bekymre dig om at indtage for mange kalorier.

Kylling

Når du spiser, skal din krop bruge kalorier til at fordøje din mad. Dette kaldes den termiske effekt af fodring, eller TEF. Ifølge bodybuilding kost træner Tom Venuto, de typer af fødevarer, der skaber den største stigning i TEF er magre proteiner, såsom kylling. Formålet med at få en servering af protein med alle dine måltider, selvom du ikke er en fan af kylling, skal du gå til kalkun, hvid fisk, læne rødt kød eller mejeriprodukter i stedet.

Laks

Ligesom kylling er laks også højt i protein, hvilket stimulerer en højere TEF. Laks er også højere i fedt, og selvom det kan lyde som en ulempe, når man prøver at tabe sig, er det faktisk yderst gavnligt. Fedt er bestemt ikke en fjende, når du slanker, og det kan bidrage til at holde dig fyldt i længere tid. Fedtet i laks er omega-3, og ifølge Charles Poliquin, ejer af Poliquin Performance Institute for elite-atleter, hjælper omega-3 med at “tænde” dine fedtforbrændende gener og “slukke” dine fedtholdende gener.

Den store fordel grønne grøntsager har i ethvert vægttab kost er, at de er ekstremt lav i kalorier. Grøntsager som spinat, salat, broccoli, selleri, kale, kål, grønne bønner og courgetter er alle højt i fiber og næringsstoffer, men alligevel lavt i kalorier. At spise masser af kalorier med lavt kalorieindhold hjælper dig med at føle dig fuld, slå trang og forbedre dit generelle helbred, så spis mindst to portioner ved hvert måltid.

Grønne Grøntsager