Agave sundhedsmæssige fordele

Native til ørkener i områder i Mexico og sydvestlige stater som Arizona og New Mexico, agave planter er spiselige og nærende. En af de mest almindelige måder agave er spist på er i form af agave nektar, som er en tynd sirup, der anvendes som et alternativ til traditionelt granuleret sukker. Planten kan også spises rå, kogt eller tørret, og disse tre former leverer flere vigtige næringsstoffer og visse sundhedsmæssige fordele, som sirupen ikke giver.

Næringsstofrunde

Med undtagelse af agave nektar er alle former for agave en god kilde til jern, et mineral, der flytter ilt fra lungerne til andre dele af kroppen. En 100 gram servering af rå agave leverer 1,8 milligram jern og den samme mængde kogt agave indeholder 3,55 milligram. Tørret agave har 3,65 milligram jern pr. 100 gram servering, hvilket er 46 procent af de 8 milligram mænd, der har brug for hver dag, og 20 procent af de 18 milligram kvinder kræver dagligt. En servering af rå eller kogt agave leverer ca. 40 procent af de 1000 milligram calcium voksne, der er brug for hver dag, og tørret agave leverer næsten tre fjerdedele af det daglige krav. Agave, især tørret agave, er også en god kilde til zink, et mineral, der er nødvendigt for helbredende sår.

Sundhedsbeskyttelsesmæssige fordele

Agave-planten indeholder flere forbindelser med beskyttende fordele. Agave indeholder saponiner, som binder til kolesterol og kan hjælpe med at sænke det samlede kolesterolniveau, ifølge Jonny Bowden, forfatter af “The Healthiest Meals on Earth.” Saponiner kan også hjælpe med at hæmme væksten af ​​kræft tumorer, Bowden noter. Agave indeholder også inulin, en type fiber, der også er et probiotisk eller en fordelagtig type bakterier. En betjening af agave, i modsætning til agave nektar, leverer også en god dosis fiber, og masser af fibre kan reducere risikoen for forstoppelse.

Agave Nectar Vs. Sukker

Mens agave nektar ikke har næringsstoffer og sundhedsmæssige fordele som agaveplanten gør, kan det betale for at bytte dit sædvanlige granulat til nektar i opskrifter. Agave nektar indeholder stadig kalorier, med 21 pr. Teskefuld, men det er en lavere glykæmisk mad, ifølge en 2010 artikel offentliggjort i “Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology.” Undersøgelser foretaget med rotter tyder på, at agave nektar kan have en positiv indflydelse på vægttab og glukose kontrol. Agave nektar, som honning, kan erstatte sukker, og agave nektar er en vegansk mulighed for folk, der ikke ønsker at bruge honning.

Agave i din kost

Agave nektar er sødere end granuleret sukker, så du behøver ikke bruge så meget for at opnå den søde smag, du leder efter. I opskrifter, såsom bagværk, brug en tredjedel mindre agave nektar end du ville sukker og reducer det samlede flydende indhold af din opskrift med en fjerdedel, anbefaler “Spise godt” magasinet. Selvom det ikke er almindeligt i de fleste dele af USA, kan agave brændes eller spises rå, f.eks. Ved at tilføje stilke til salat. Blomsterne er også spiselige. Agave nektar er den mest almindelige måde at forbruge fødevaren på, men ser efter USDA-certificerede økologiske sorter, fordi agave importeret fra Mexico kan være forurenet med pesticider, noter “Spiser godt.