Aktiviteter for børn om jesus dør på et kors

Jesus, der dør på korset og rejser sig igen, er centrale elementer i den kristne tro. Apostlen Paulus beskrev dette vigtigste begivenhed i 1 Kor 15, hvor han sagde: “Hvis der ikke er nogen dødes opstand, er ikke engang Kristus oprejst. Og hvis Kristus ikke er blevet rejst, er vores prædiken ubrugelig, og det er også Din tro. ” Det er nogle gange udfordrende at lære børn – især små børn – om Jesu død. Du bør bruge aldersrelaterede aktiviteter for at størkne deres forståelser.

Pre-K

Meget små børn forstår ikke fuldt ud begrebet at dø. Når du forklarer, at Jesus dør på korset til et barn, der endnu ikke har nået en læsende alder, fokuserer på den kærlige natur og det perfekte liv i Jesus. Gå dit barn gennem nogle af de mirakler, han udførte, og nogle af de fælles bibelhistorier for at lægge grunden til en mere grundig forklaring, når dit barn bliver lidt ældre. Hvis dit barn har oplevet en elskedes død eller endda et kæledyr, kan det være hensigtsmæssigt at kortlægge himmelen som et sted, hvor du går, når du dør på grund af at Jesus dør på korset. Farveaktiviteter kan være nyttige, når man beskriver disse begivenheder, men ved at bruge et farveark med Jesus på korset, kan det være mere end små børn bør se. Overvej at have dit barn tegne billeder af himlen med familiemedlemmer eller kæledyr der. Find connect-the-dots billeder, der skildrer Jesu mirakelhistorier frem for korsfæstelsen. Har dit barn et kryds fra ispoppestifter eller kviste fra din gård. Syng sange om Jesu liv og hans kærlighed med dit lille barn.

Grade School Kids

Gradskolebørn kan typisk læse fra en bibel, der er rettet mod deres niveauer af læseevne. Peg dit klasseskolebarn til historien om Jesu død i sin bibel, så hun kan læse det og stille spørgsmål, inden han gør noget. Når hun har en grundlæggende forståelse af korsfæstelsen, skal hun hjælpe med at lave en landskabs-scene diorama i en kasse. Du kan også få hende at tegne et billede af, hvad hun synes sket eller om begivenhederne omkring korsfæstelsen. Selvom det er vigtigt at støtte dit barns forståelse af korsfæstelsen med de mange traditionelle historier fra Jesu liv, skal du sørge for at give en grundlæggende forklaring på denne vigtigste begivenhed: Forklar syndbegrebet på en omhyggelig og aldersmæssig måde ved at gå dit barn Gennem de 10 bud, som det fremgår af 2. Mosebog 20. Når du gør dette, skal du forklare, at alle synder, inklusive dig selv, og at alle, der synder, har brug for tilgivelse. Endelig forklare det for en kristen, at vejen for at opnå tilgivelse er at vende sig fra synden og stole på at Jesus døende på korset gjorde det muligt at opnå tilgivelse for synder. Bindeaktiviteter som farvesider, ordsøgninger og håndværk til de 10 bud, hjælper børn med at forstå, hvorfor korsfæstelsen skete og vil uddybe dit barns forståelse af Bibelen.

Middle School og Older

Skolebørn kan være mere nysgerrige og stille dybere spørgsmål end yngre børn. Som sådan kan det være nyttigt at dække mere, der omgiver begivenheden om Jesu død i dine aktiviteter. F.eks. Har din mellemskolebarn undersøgt, hvordan der var forudsigelser om, at Jesus ville komme for at redde os hundreder af år før det fandt sted som i Salme 22. Har du barn skrive en illustreret avisartikel, der forklarer, hvordan Jesus opfyldte denne forudsigelse. Hjælp dit barn til at udforme en dramatisk fortolkning af begivenheder omkring korsfæstelsen, som han kan præsentere med sine venner eller søskende til din familie eller kirke. Børnene kan også videobåndet dramaet og sende det online som en måde at lære dem evangelisme på. Hvis dit barn er teknisk dygtigt, skal han designe en digital præsentation ved hjælp af software, som PowerPoint eller Prezi, og forklarer begivenheden.

Perle armbånd

En meget almindelig og nyttig aktivitet til at forklare begivenhederne, der fører op til korsfæstelsen såvel som hele påskehistorien, er ved at lave et beaded armbånd. Mens der er mange variationer af dette håndværk, vil det typisk begynde med en perle, der symboliserer de pagter, som Gud lavede med menneskeheden. Den næste perle vil være hvid, der symboliserer, hvordan mennesket blev skabt syndløst. Dernæst vil en sort perle symbolisere menneskets fald, da han syndede i Edens Have. En rød perle symboliserer Jesu blodskår på korset og en sort perle symboliserer hans død. En grøn perle kan symbolisere Kristus, der stiger fra de døde med en endelig knude i slutningen, der betyder at du accepterer kristne trosretninger. Du kan tilføje andre perler til at symbolisere andre ting, men vær sikker på at præsentationen centrerer omkring Jesus døende på korset, den vigtigste begivenhed i kristen historie.