Allergi mod rismælk

Mennesker, der har en mælkeallergi, er ikke mere tilbøjelige til at have en allergi over for rismælk end dem, der ikke har noget sådant problem, fordi rismælk indeholder ingen mejeriprodukter. Ris mælk kommer fra ris plante, så hvis du er allergisk over for ris, kan du ikke drikke ris mælk. Mens så mange som 25 procent af befolkningen mener, at de har fødevareallergi, har kun 4 til 8 procent af børnene og 2 procent af voksne faktisk en fødevareallergi, ifølge University of Maryland Medical Center.

Risallergi opstår hyppigere i lande, hvor den generelle befolkning bruger store mængder ris, såsom Japan, hvor 10 procent af de indfødte har risallergi, ifølge gulfMD. Risallergi er sjælden i USA. Hvis begge dine forældre har fødevareallergier, har du omkring 75 procent chance for at have fødevareallergi også, men du har måske ikke de samme allergier, siger University of Maryland. I modsætning til mange allergier forekommer risallergi oftere hos voksne end hos børn.

Fødeintolerance kan forårsage fordøjelsesbesvær, når du drikker rismælk, hvis din krop har problemer med at fordøje nogle af bestanddelene i ris, men det er ikke en sand allergisk reaktion. Rispollen fra risplanten kan forårsage en allergisk reaktion, der ligner den, der oplever andre pollener ved indånding, såsom løbende næse, nysen, vandige og røde øjne og vejrtrækningsbesvær.

Symptomer på rismælkallergi opstår inden for 30 minutter til timer efter at have drukket rismælk og omfatter bivirkninger, hævelse i ansigtet, især omkring øjnene og munden, kløe, hvæsende vejrtrækning, vejrtrækningsbesvær, hævelse i halsen, lyshårhed, hurtigt hjerterytme, kvalme, opkastning, krampekramper Og diarré I svære tilfælde kan din hud blive blå fra mangel på ilt, og du kan falde sammen. Alvorlige allergiske reaktioner, kaldet anafylaksi, er livstruende nødsituationer, der kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Hvis du har en allergisk reaktion på rismælk, skal du undgå alle risprodukter, herunder rismel, der findes i risnudler og i foråret ruller. Fødevarer i samme familie som majs, byg, hvede, majs, soja, havre, rug og triticale kan også forårsage en allergisk reaktion. Folk med risallergi kan også lide reaktioner på ferskner og æbler. Nogle mennesker med risallergi kan spise vild ris, men andre kan ikke.

Du kan få gavn af at se en allergiker, der kan gøre hudtest for allergier over for andre stoffer, hvis du har en allergi over for rismælk. Hvis du har en alvorlig risallergi, skal du altid læse etiketterne forsigtigt og bære en epinephrinpen til injektion, da rismel kan være skjult i nogle fødevarer. I Japan, hvor ris er et almindeligt allergen, har forskere udviklet genetisk manipuleret ris, der nedsætter mængden af ​​proteiner, der anses for at være ansvarlige for de fleste allergiske reaktioner.

Forekomst

Bagtøjer

Symptomer

Krydsreaktioner

Overvejelser