Allergisk reaktion på fyrretræer

Mennesker, der udvikler følsomhed over for fyr allergener, kan have allergiske reaktioner ved at berøre, indånde eller forbruge disse allergener. Pinearter med let pollenkorn kan forårsage høfeber symptomer, mens tung sap er mere tilbøjelige til at producere allergiske manifestationer ved hudkontakt. Personer med fyr allergier kan reagere på ethvert medlem af slægten Pinus – eviggrønne nåletræer, der omfatter hvid bark fyr, ponderosa fyr og balsam gran, et populært juletræ. Pine nødder kommer fra kommercielt dyrket fyrretræer, og der er rapporteret sjældne, men meget alvorlige allergiske reaktioner på pinjekerner.

Pollen og Sap

Symptomer på høfeber eller allergisk rhinitis opstår årligt fra at indånde luftbårne pollenkorn eller beboer et lukket rum med fyrretræallergener. Træbestøvning foregår om foråret i de fleste nordamerikanske klimaer. Allergiske reaktioner fra håndtering af fyrretræ, sap eller produkter, der indeholder fyr, kan dog resultere i kontaktdermatitis på et hvilket som helst tidspunkt af året. Berøring af fyrretræer eller deres produkter kan resultere i et rødt kløende udslæt hos følsomme individer. Bivirkninger eller blærer kan danne og dryppe, indtil kontakt med allergenerne er ophørt.

Juletræ Allergi

Nylige undersøgelser af “juletræallergi” mangler, men en ældre juletræsstudie på 1.657 allergiske patienter er stadig informativ. Samlet set forekom respiratoriske og hudallergier for nåletræer hos 7 procent af allergiske personer: Det sæsonmæssige syndrom blev beskrevet som indbefattende nysen, hvæsen og hududslæt, der kom og gik. De fleste udviklede symptomer inden for 24 timer, men for 15 procent tog symptomerne flere dage til at udvikle sig. Undersøgere undersøgte muligheden for skimmelallergier fra træer, og mens skimmelser var til stede på træbarken, blev de ikke fundet luftbårne. Pollen fra ukrudt, græs og træer blev dog observeret at blive frigivet i luften, mens juletræerne var i huset. Selvom der ikke var nogen konkrete svar, følte forfatterne, at oleoresiner eller balsamer var den mest sandsynlige synder for symptomer betegnet som juletræallergi.

Pine Timber og savsmuld

Pine støv fra savning fyrretræ logs kan påvirke allergier og kan være forbundet med forværring astma. I en undersøgelse af dette fænomen var både grøn savsmuld og tørt fyrstøv forbundet med ændringer i lungefunktionen. Eksponering for grønt støv syntes især at have en sensibiliserende påvirkning, der påvirker en persons risiko for at udvikle fremtidige allergier.

Pine Nut Allergy

Pine nødder kommer fra fyrretræer: Pinus pinea er den største producent af kommercielle pinjekerner, selvom frø fra andre arter, såsom Pinus koraiensis og Pinus gerardiana, også spises over hele verden. Når det kommer til pinjekernallergi, kan selv små mængder fremkalde farlige allergiske reaktioner hos sensibiliserede personer. Livstruende anafylaktiske reaktioner er rapporteret efter brug af pinjekerner som en del af pestosauce salater, kødboller og kød samt i kager, slik eller kager.

Næste skridt

Arbejd med din læge for at bestemme årsagen til dine allergier og den bedste strategi for ledelse. Ud over allergen undgås, kan din læge ordinere en EpiPen til at have brug for akut brug, forud for en tur til ER, hvis du har livstruende allergier. For de mindre alvorlige og mere almindelige allergiske reaktioner over for fyrretræning, kan din læge anbefale topiske steroider til udslæt og / eller intranasale kortikosteroider, som påbegynder i forvejen pine pollen sæson, receptpligtige / over-the-counter antihistaminer / decongestants for at lindre symptomerne Af allergisk rhinitis kan også anbefales. Anmeldt af: Tom Iarocci, MD