Ayurvedisk behandling for hårfjerning

At holde uønsket hår i bugt kræver ofte en betydelig investering af tid eller penge. Fra elektrolyse til barbering er traditionelle metoder til hårfjerning ofte besværlige og vanskelige at vedligeholde. Mens ayurvediske behandlinger ofte tager tid at forberede og anvende, kan du finde dem mere beroligende eller behagelige end traditionelle hårfjerningsteknikker.

Ayurveda

Ayurvedisk medicin er indisk, og har udviklet sig i tusindvis af år. Ayurvediske behandlinger kombinerer livsstil og kostændringer sammen med urte-behandlinger, der hjælper med at helbrede plager, der spænder fra stress til ledsmerter. Målet er at rense kroppen og genoprette balancen. I ayurvedisk medicin er en afbalanceret krop en sund krop.

Individualiserede behandlinger

Autentiske ayurvediske behandlinger tager højde for din personlige kropskemi. Nationale Center for Komplementær og Alternativ Medicin forklarer, at ayurvediske praktikere sigter mod at afbalancere din unikke legemæssige forfatning, kaldet din “prakriti” og tre livskræfter, kaldet “doshas”. Din prakriti er i det væsentlige et resumé af, hvordan din Krop og sind reagerer på stress og sygdom. De tre doshas er vata, pitta og kapha. Du besidder hver af dem i forskellige grader; for meget af en dosha kan forårsage visse former for sygdom. Ayurvediske praktiserende læger vurderer din prakriti og din doshas, ​​inden du tilbyder behandling.

Ayurveda og hirsutisme

Ifølge Dr. Ch. Murali Manohar i “Ayurveda for Alle”, der er ikke noget ayurvedisk middel til hirsutisme eller overdreven hårvækst. Manohar bemærker, at hirsutisme normalt skyldes en kombination af genetik og hormoner. Det er en af ​​de otte betingelser, der anses for uhelbredelige af ayurvediske praktiserende læger. Manohar foreslår, at du vender dig til din læge for traditionelle laboratorietester for at bestemme årsagen til din hirsutisme.

Ayurveda og uønsket hår

Manohar foreslår et middel til midlertidigt at fjerne uønsket hår, der ikke er forbundet med hirsutisme. Han advarer om, at ingen naturlægemidler kan fjerne håret permanent, men der er en pasta du kan lave og anvende på din hud dagligt, før du bruser. Han foreslår at blande lige dele af følgende urter og krydderier: gurkemeje, safran, tørret ingefær, sennepfrø, kamfer, gokshura og thunga græsrod. Når du har blandet disse, tilsættes fem dele af fedter og sarapappu efterfulgt af to dele pulveriseret sandeltræ. Sørg for at alle disse ingredienser er samlet sammen i et fint pulver, så rør lidt olie og spred pastaen over uønsket hår.

Ayurvedisk voksning

I “Simple Ayurvedic Remedies”, forfatter H.S. Puri tilbyder en ayurvedisk voksopskrift. Han foreslår, at du opvarmer en lille mængde vand på komfuret, tilsæt sukker og 1 procent Sat Nimbo – en ayurvedisk ingrediens afledt af det indiske lilla træ – indtil de tre ingredienser koges ned i en tyk pasta. Sørg for, at din hud er ren og tør, sprinklet med talkumpulver. Påfør den varme pasta til din hud og spred den i retning af hårvækst. Placér en strimmel af stof som muslin over pastaen, tryk på den for at klæbe og trække stoffet af og pasta.