Barbærrød bruger og dosering

Native til Europa, kan rodbenet af planterne give sundhedsmæssige fordele, når de anvendes medicinalt. Tal altid med din læge om korrekt brug og dosering af barbærrod, inden du begynder behandling med dette tilskud. Derudover er det vigtigt at bemærke, at sikkerhed og virkning af barbærrød ikke er blevet evalueret af U.S. Food and Drug Administration.

Traditionelt har barbærrød været anvendt som indisk folkemedicin for at reducere symptomer forbundet med diarré, maveforstyrrelse og feber. Barbærrot kan også have antimikrobielle egenskaber, hvilket kan gøre det effektivt mod luftveje, urinveje eller fordøjelsesinfektioner. Aktuelle anvendelser af barbærrød kan også lindre betændelse forbundet med hudlidelser, herunder psoriasis. Men yderligere forskning er nødvendig for at understøtte de påståede sundhedsmæssige fordele ved at bruge barbærrot.

Barbærrot er typisk indgivet oralt og fås i tre forskellige former: te, tinktur og tørrede ekstrakter. Voksne kan tage 250 til 500 milligram tørret barbærtræ ekstrakt op til tre gange hver dag, ifølge University of Maryland Medical Center. En barberrotrotinktur, som kan indeholde op til 80 procent ethanol eller alkohol, kan tages af voksne i 0,5 til 1,5 teskefulde doser tre gange hver dag. For at forberede en te, tillade 2 g til 4 gram tørret barbærrød til at suge i ca. 2/3 kop kogende vand i 10 til 15 minutter. Dette præparat af barbærrotte kan forbruges tre gange dagligt af voksne. Tag ikke barbærrød i længere tid end en uge, medmindre du er under direkte pleje af en læge.

Aktuelle anvendelser af barbærrød er også tilgængelige, og kan anvendes til behandling af visse hudforhold. Voksne kan anvende en 10 procent ekstrakt af barbærrot i salve til huden tre gange hver dag. Ligesom oral barbærrød, bør topiske barbærrotbehandlinger ikke bruges i mere end en uge, medmindre din lægeudbyder på anden måde instruerer.

Altid informere din læge om eventuelle sundhedsmæssige problemer eller bekymringer, du måtte have, før du begynder at bruge barbærrødtilskud. Kvinder, der er gravid, bør ikke bruge barbærrød. Denne urtebehandling kan stimulere livmoderkontraktioner, hvilket kan forårsage for tidlig levering eller abort. Barbærrot skal også undgås, mens en kvinde ammer. Derudover må du ikke give en barberbearbejdsrod, medmindre du får det fra en sundhedspersonale.

Anvendelser

Oral Dosering

Aktuel dosering

Kontraindikationer