Biografi af nike

Phil Knight, en sporet atlet, og hans træner, Bill Bowerman, satte op på $ 500 hver i 1964 for at danne Blue Ribbon Sports. Blue Ribbon, med hovedkontor i Beaverton, Oregon, ændrede navn – og verden af ​​sportstøj, udstyr og tilbehør – til Nike. Nike, der er opkaldt efter den græske vingede gudinde af sejr, har årlige indtægter på over 19 milliarder kroner og beskæftiger mere end 30.000 mennesker i regnskabsåret 2008.

Bowerman og Knight holdt fuldtidsjob, da de gik sammen for at sælge sportssko. De besluttede, at de havde brug for yderligere hjælp og fundet det i Jeff Johnston. Johnston, en løber, blev den første officielle medarbejder i Blue Ribbon Sports i 1968. Johnston spydde markedsføringsindsats og hjalp med at forfalske Nike-mærket. Med Johnston’s hjælp blev Nike et af to Fortune 500-virksomheder i staten Oregon. Det ville til sidst tjene global anerkendelse som det førende offentligt forhandlede selskab.

Knight, hvis tidlige iværksætterindsats involverede at sælge løbesko ud af bagagerummet på sin bil, landede en distributionsaftale i 1964 for at udvikle og distribuere sportssko. Han underskrev en kontrakt med Onitsaka Co, et japansk firma, der distribuerede Tiger løbesko. I slutningen af ​​denne kontrakt lejede Knight og Bowerman ideen om at designe og sælge deres egne sko. Johnson etablerede et postordresystem og åbnede den første Blue Ribbon Sports butik i Santa Monica, Californien. Nike’s første selvdesignede og udformede sko indeholdt vaffelsål, der gjorde skoene lettere end traditionelle atletiske fodtøj.

I 1971 designede Carolyn Davidson, en grafisk designstudent ved Portland State University, Nike swoosh-logoet. 17 år senere blev “Just Do It” selskabets slogan og en international catchphrase. Slagordet, ifølge Nike, blev mønten i 1988 på en konference af udvalgte Nike-medarbejdere og deres reklamebureau Wieden og Kennedy. Sloganet og logoet skabte bølger og er kommet til at være internationalt forbundet med Nike fodtøj. Udover sit varemærke markedsfører Nike sine produkter under andre navne og driver detailbutikker som Niketown.

Nike’s marketingindsats omfatter sponsorater fra topsporter. Steve Prefontaine, en olympisk langdistance runner, der døde i 1975, og tennis pro John McEnroe tilføjede stjerne appel og sport verden indflydelse til Nike mærke. Nike’s kreative marketingstrategi og store budgetindsatser hjalp virksomheden med at indfange halvdelen af ​​det samlede marked for sportssko i 1980’erne. Nike overlevede konkurrence fra virksomheder som Reebok og juridiske problemer i 1980’erne, og fortsætter med at dominere på atletisk gear markedet.

Nyt partnerskab

Fordeling

Logo og slogan

Sponsorhips