Canada mad guide og kalorie tæller

Canada giver ligesom USA anbefalingerne om fødevareanbefalinger for at hjælpe med til at forbedre deres borgeres kostindtagelse. Baseret på videnskabeligt bevis er Canadas Food Guide ment at give næringsstandarder for canadiere og hjælpe med at forebygge kronisk sygdom. Det fungerer også som en guide til at hjælpe canadierne med at vide, hvad de skal spise og hvor mange kalorier der skal forbruges hver dag.

Historien om fødevarevejledningen

Formelt kendt som den officielle fødevaregruppe blev Canadas Food Guide først introduceret i 1942, ifølge Health Canada. Dens formål på det tidspunkt var at hjælpe canadierne med at opfylde næringsbehov under krigsmat rationering. Siden da har guiden gennemgået mange navne, men dens formål har forblevet det samme: at “hjælpe alle i Canada mod det helbred, der kommer fra at spise de rigtige fødevarer.”

Fødevaregrupperne og mønsteret

Canadas Food Guide er opdelt i fire fødevaregrupper: frugt og grøntsager, kornprodukter, mælk og alternativer og kød og alternativer. Planen indeholder også en vis mængde fedt og olier. Fødevaregrupperne er opdelt i et spisemønster – hvilket betyder antallet af portioner, du skal have fra hver gruppe – baseret på alder og køn. Mat valg og spisemønstre er afledt ved hjælp af omfattende videnskabelig forskning og er beregnet til at sikre næringsbehov er opfyldt og kronisk sygdom er reduceret.

Kalorier til canadiere

Ud over hvad man skal spise, giver Canadas Food Guide også referenceoplysninger til kaloriebehov. De estimerede energikrav for canadierne er afhængige af alder, køn og aktivitetsniveau. For eksempel er en 30-årig kvinde, der er “lav aktiv”, hvilket betyder, at hun får en aktivitet i løbet af sin dag ved at gå til bussen eller skovle sne, har brug for 2.100 kalorier om dagen for at opretholde en sund vægt. Sundhed Canada bemærker, at kaloriebehov er skøn, og dine individuelle kaloriebehov kan variere afhængigt af din kropssammensætning, genetik og kropsstørrelse.

Ernæringsværktøjer til canadiere

Som den organisation, der er ansvarlig for at fremme ernæringsmæssig sundhed og trivsel i landet, tilbyder Health Canada en række værktøjer, som kanadiere kan bruge til at hjælpe dem med at forstå og udnytte mad anbefalingerne. Health Canada-webstedet indeholder links, som forklarer vejledningen, herunder hvordan man vælger mad, bruger vejledningen og opretholder sunde vaner. Webstedet indeholder også et værktøj, der giver dig mulighed for at oprette din egen tilpassede mad guide til at opfylde dine personlige kostbehov.