Caralluma og vægttab

Mange mennesker, der ønsker at tabe sig, søger desperat efter den magiske pille, der vil gøre motion og en sund kost unødvendig. Caralluma er en af ​​diætpille tendenser, der lover at smelte fedtet væk uden nogen særlig indsats fra din side undtagen at tage to piller om dagen. Proponenter hævder succes med piller, og planten er blevet spist i Indien i århundreder. Pillerne er dog ikke solgt tilstrækkeligt langsomt til, at der opstår hårde data om langvarig sikkerhed.

Planten

Navnet Caralluma henviser til en plante, ikke selve pillen. Ifølge et dokument, der er indsendt til USA Food and Drug Administration af Gencor, en producent af Caralluma piller, er planten i kaktusfamilien og vokser vild i Indien. Indianere har spist det som en grøntsag i århundreder og har draget fordel af dets appetit-undertrykkende evner i tider med hungersnød. Dokumentet hedder, at plantens grønne follikler er spist rå af jægere, så de ikke behøver at bære mad på jagture og også koges eller laves i chutney derhjemme.

Piller

Caralluma piller indeholder generelt kun caralluma uden tilsætningsstoffer. Den største fordel er det sult-undertrykkende aspekt af planten, med mindst en producent, der hævder, at Caralluma vil overgå Hoodia som den mest effektive urtestillende suppressant. Pillerne har også en lille stimulerende virkning – Diet review site Diet Spotlight hævder, at Caralluma er en god erstatning for efedrin, som blev forbudt i USA på grund af sikkerhedsmæssige bekymringer. Ifølge Glencor-dokumentet indeholder piller et ekstrakt af planten, ikke selve planten.

Påstandene

Gencor fastslår, at Caralluma virker ved at blokere et enzym kaldet citrat lyase, hvilket er nødvendigt for dannelsen af ​​acetyl CoA, en grundlæggende ingrediens af essentielle fedtsyrer, der bliver opbevaret i kroppen som fedt. Gencor rapporterer, at Caralluma blokerer dannelsen af ​​et enzym kaldet Malonyl CoA. Caralluma-producenter hævder, at blokering af disse enzymer, der er nødvendige for at danne fedt, forhindrer kroppen i at opbevare fedt. Dette kombineret med en påstået forstyrrelse af hjernens sultsignaler vil få dig til at spise mindre, og din krop vil brænde oplagret fedt til brændstof.

Undersøgelserne

Flere undersøgelser har vist beskedent vægttab efter at have taget Caralluma piller, men har ikke beskrevet mekanismen, hvormed det skete og ikke har verificeret de krav, der er fremført i Gencor-dokumentet. En undersøgelse fra 2008 ved St. John’s National Academy of Health Sciences i Bangalore, Indien viste, at deltagerne oplevede appetitundertrykkelse og reducerede deres vægtomkreds efter at have taget et gram Caralluma-ekstrakt om dagen i 60 dage. Gencor nævner flere andre undersøgelser, der gav lignende resultater. Deltagerne i den første undersøgelse blev rådgivet om korrekt kost og fysisk aktivitet, og deltageren i undersøgelserne i Gencor-dokumentet blev rådgivet at gå i 30 minutter to gange dagligt – de gunstige resultater kunne være et resultat af livsstil og kostændringer snarere end Caralluma pille.

Sikkerhed

Caralluma har ingen rapporterede bivirkninger, selvom en undersøgelse nævnte midlertidige tilfælde af gastrointestinalt ubehag og forstoppelse. Fordi placebo-gruppen også oplevede lignende symptomer, blev gelatinekapslerne selv skylden. Det er rigtigt, at Caralluma er blevet spist i hele deres form i århundreder, men ekstraktet er ikke blevet anvendt som kosttilskud langt nok til, at dets sikkerhed kan garanteres. Kontakt din læge, før du tager Caralluma piller.