Chokolade efter et pankreatitisangreb

Pankreatitis er betændelse i bugspytkirtlen, en kirtel bag maven. Bukspyttkjertlen producerer enzymer, der går sammen med galde fra galdeblæren for at fordøje mad. Med pancreatitis angriber og beskadiger enzymerne vævet i stedet for at fordøje mad. Pankreatitis kan være alvorlig og livstruende. Selvom der ikke er nogen kur mod pankreatitis, kan ændring af din kost hjælpe med at reducere dine symptomer.

Identifikation

Pankreatitis kan være en akut eller kronisk tilstand. Akut pancreatitis involverer normalt smerter i overlivet, som kan spredes til ryggen. Andre symptomer omfatter kvalme, opkastning, mavesmerter, feber og hurtig puls. Akut pancreatitis opløses ofte efter nogle få dage med behandling. Kronisk pankreatitis heler ikke eller forbedrer sig, men forværres gradvis gradvist over tid. Kraftig alkoholbrug er den mest almindelige årsag til kronisk pankreatitis, som oftest rammer mænd mellem 30 og 40 år.

Behandling

Akut pancreatitis vil løse efter nogle få dage, hvis der ikke er komplikationer. Forstyrrelsen kræver et par dage på hospitalet, fordi du ikke vil være i stand til at spise eller drikke, hvilket gør det muligt for din bugspytkirtlen at hvile. Du vil modtage intravenøse væsker, antibiotika og medicin for at lindre smerten. Kronisk pankreatitis vil modtage den samme behandling under en opblussen. Uanset om du har akut eller kronisk pankreatitis, vil din læge anbefale at du afholder dig fra at ryge og drikke alkohol.

Kost

Kost er vigtig efter et pankreatitisangreb. Spise små, sunde måltider vil lægge mindre stress på din bugspytkirtlen. Forøg dit indtag af antioxidanter fra kilder som friske frugter og grøntsager for at lindre symptomerne på din tilstand, rådgiver University of Maryland Medical Center. Antioxidanter hjælper med at ødelægge frie radikale celler, som er skadelige for bugspytkirtlen. Du bør også begrænse dit indtag af fedtholdige fødevarer. Eliminer transfedt fra din kost og brug sunde madolie som olivenolie.

Chokolade

Undgå chokolade efter et pankreatitisangreb, fordi det er højt i fedt. En ounce halv-sød chokolade indeholder 9 gram fedt. Mørk eller ekstra mørk chokolade har endnu mere fedt gram pr. Portion. Ohio State University Medical Center anbefaler, at personer med pancreatitis udelukker chokolade fra deres kostvaner. Imidlertid kan kakao være acceptabel, fordi det fremstilles ved at placere chokoladevæske i en hydraulisk presse for at udvise fedtet. Kakao har ikke tilsat sukker og har ca. 10 procent til 20 procent fedt tilbage i pulveret.