Citronsyre i ananas

Mange former for frisk frugt, herunder ananas, indeholder citronsyre, som giver frugt sin tærtsmag. Men mens mange komponenter af ananas bidrager til dets næringsværdi, gør citronsyre ikke det. Citronsyre vil ikke skade dig, men det kan bidrage til sur refluks.

Ananas

Ananas, hvad enten de er friske eller tørrede, indeholder store mængder kulhydrater, som dine celler bruger til energi. Det indeholder også antioxidant C-vitamin eller citronsyre. En erklæring fra Columbia University forklarer, at fødevarer med højt indhold af citronsyre ikke rent faktisk forårsager sur reflux, men syren kan gøre maveindholdet mere surt og derfor mere irriterende for din spiserør.

Citronsyre

Citronsyre er meget almindelig i naturen, og forekommer ikke kun i frugter, men også i cellerne i næsten alle levende organismer. Cellerne i menneskekroppen gør citronsyre, da de brænder kulhydrater, fedtstoffer og proteiner til energi. Dette betyder imidlertid ikke, at citronsyre får dig til at føle sig mere energisk.

Anvendelser i kroppen

Når du spiser ananas, absorberer du citronsyre i blodet via tarmen, forklarer Dr. A. Pajor i en artikel fra 1999, der blev offentliggjort i den videnskabelige tidsskrift “Seminarer i nefrologi”. Derefter bliver det meste af citronsyren, du har spist, filtreret ind i urinen. Nogle af dine celler – primært leverceller – bruger en meget lille mængde citronsyre fra blodet og konverterer det til fedt. Mængden er næsten uhensigtsmæssig, men i sammenhæng med din diæt.

Andre anvendelser

Citronsyre i ananas, mens det er ret ubetydeligt fra et næringsmæssigt perspektiv, har en vis industriel betydning. I en artikel fra 1995, der blev offentliggjort i den videnskabelige tidsskrift “Bioteknologiske bogstaver” og skrevet af Dr. Chau Tran og kolleger, gav ananasskrot meget høje niveauer af citronsyre, når skrotene blev gæret af svampe. Dette er af interesse for fødevareindustrien, fordi citronsyre er et almindeligt konserveringsmiddel i forarbejdede fødevarer, og øger også fødevarens tarthed.