Cykling med knuste nerver

Pinched nerver eller kompressiv neuropati skyldes for meget pres på en enkelt nerve i længere tid. Trykket hæmmer nervens evne til at fungere og kan resultere i prikken og følelsesløshed. Knibede nerver er en almindelig lidelse hos mange cyklister, og hvis de bliver ubehandlede, kan det resultere i permanent nerveskader.

Fælles områder af knibede nerver forbundet med cykling er håndled, nakke og ryg, selvom knuste nerver kan opstå overalt i kroppen. Det berørte område kan føle følelsesløshed, kan tingle som om “at sove”, kan udstråle en skarp, brændende smerte indefra eller måske endda føle sig svag eller kvæle lejlighedsvis.

Pinched nerver forbundet med cykling er oftest forårsaget af dårlig kropsholdning, dårlig cykelpasning eller uændret stilling efter længere perioder med ridning. Nummen eller prikken i hænderne, især ring og lillefinger, kan skyldes forlænget tryk på håndledene på styrene kombineret med vejvibrationer gennem stængerne. Smerter i nakken skyldes stivhed, mens du kører eller forsømmer at stoppe og strække hver 5 til 10 minutter. Lændesmerter eller smerter, der udstråler fra nedre ryg ned i skinkerne, skyldes dårlige kropsvaner både på og uden for cyklen, manglende strækning før og efter ridning og dårlig cykelpasning.

Når en knækket nerve udvikler sig, kan den let behandles og heles så længe den berørte person indser behovet for øjeblikkelig behandling og hvile. Hvis du oplever smerte, følelsesløshed eller prikken i et hvilket som helst område af din krop, mens du kører, skal du stoppe træningen og give dine nerver tid til at hvile. Tag denne tid til at besøge en cykelbutik og få dem til at vurdere din kørestilling og cykelpasning. Hvis smerten ikke aftar i 5 til 10 dage, skal du kontakte din læge. Din læge kan anbefale at tage en antiinflammatorisk medicin for at reducere svulmer i dine muskler, der kan lægge pres på dine nerver. Fysisk terapi kan også anbefales.

Vurder din cykelstilling og omfordele din vægt, hvis dine håndled, nakke eller ryg har smerter. Stretching dine hamstrings før og efter ridning kan hjælpe med at lette presset på din nedre ryg. Ved at inddrage abdominal crunches i din træning rutine vil styrke musklerne omkring din nedre ryg og hjælpe tilstanden dig for længere rides og hårdere stigninger, ifølge Cykling Performance Tips. I mange tilfælde vil du undersøge størrelsen af ​​din cykel og finde en mere passende pasform samt at være opmærksom på korrekt kropsholdning på og uden for cyklen, hvilket vil hjælpe med til at forhindre fremtidige problemer.

Symptomer

Årsager

Behandling

Forebyggelse