Depression efter en ægtefælles død

At miste en ægtefælle påvirker alle aspekter af dit liv og fortsætter med at påvirke dig, indtil du har tilladt de indviklede aspekter af sorg at finde sted. Angsten fra tabet af en ægtefælle manifesterer sig på mange måder, herunder alvorlig depression. At beskæftige sig med en person, der oplever tabet af en elsket, kræver en dybtgående forståelse af afdødeprocessen. Efter en død lider de fleste ægtefæller af en form for depression, og nøglen er at anerkende, når depression er en forlængelse af sorgsprocessen, og når det er vigtigt at søge professionel hjælp.

Betydning

Symptomer på depression er sammenlignelige med dem, der sørger for en ægtefælle. Dr. Sidney Zisook fra Department of Psychiatry ved University of California-San Diego gennemførte en undersøgelse, der viste, at mennesker, der har lidt tab af en elsket, viser mange depressive symptomer efter en måned efter døden. Desuden viste 42 procent af patienterne i denne undersøgelse inden for den første måned efter tabet symptomer, der kvalificerede sig som “større depression”. Klinikere og patienter i denne undersøgelse var enige om, at det er normalt at opleve symptomer på depression i afdødeprocessen.

manifestationer

En ægtefælles død er traumatisk, og den overlevende partners ødelæggelse manifesterer sig på mange måder; nogle af disse depressive symptomer kan være følelsesmæssigt og fysisk invaliderende. Mourning ægtefæller klager over problemer med at sove, nedsat appetit, utilfredshed på arbejdspladsen, isolation, anstrengte forhold med familie, venner og generelt dårlig sundhed. Oplever disse depressive episoder indikerer en normal og nødvendig reaktion på tabet. Selvom du måske ikke har forventet varigheden eller størrelsen af ​​disse følelser, er det godt at komme til udtryk med disse følelser sund og en fundamental del af helbredelsen.

coping

At håndtere din ægtefælles død er afgørende for din fysiske og mentale sundhed. Det er vigtigt at sørge, når du mister en elsket. Der er effektive måder, hvorpå du kan frigøre din smerte – deltage i en støttegruppe, find trøst i familie og venner, tag tid til dig selv og tilbringe tid på at gøre noget, du lidenskabelig har eller søge hjælp fra en professionel terapeut. Vær tålmodig med dig selv – hver person er anderledes; der er ingen universel liste eller tidslinje for sorg.

Overvejelser

Lidelse fra brutalt følelsesmæssigt chok kan kun være begyndelsen for nogle ægtefæller, ofte kan døden føre til en finansiel krise, hvis den ægtefælle, der døde, var den største indtægtskilde. Tabet af en ægtefælle kan kræve, at den overlevende partner begynder at arbejde, flytte og / eller lære at forældre alene. Døden af ​​en elsket påvirker alle aspekter af dit liv på sociale, følelsesmæssige og fysiske niveauer. Tag den rette tid til at sørge før du foretager nogen drastiske livsændringer.

Advarsler

Lidelse fra virkningen af ​​dette dybe tab i dit liv er til tider uudholdeligt, og du vil aldrig holde op med at mangle din ægtefælles tilstedeværelse i dit liv, men det bliver lettere, og smerten vil mindske som tiden går. Mens indikationer på depression er normale i aflivingsprocessen, hvis symptomerne forværres over tid, og hvis du eller nogen du elsker har talt om eller haft tanker om selvmord, skal du straks søge professionel hjælp.