Dl-phenylalanin for adhd

Phenylalanin er en essentiel aminosyre til stede primært i dyrebaserede fødevarer såsom oksekød, fjerkræ, fisk og æg. Den naturlige form af denne aminosyre er L-phenylalanin, og den syntetiske form er D-phenylalanin. DL-phenylalanin conbines begge former, og nogle fortællere af supplementet hævder det kan hjælpe til behandling af opmærksomhedsunderskud hyperaktivitetsforstyrrelse eller ADHD.

Årsager til ADHD

Der er ikke en klar årsag til ADHD, ifølge University of Arkansas for Medical Sciences. Nogle undersøgelser har afsløret, at personer med ADHD kan have mindre end normale sektioner i deres hjerner, såsom frontalloberne i hjernebarken. Hvis du har ADHD, kan du også have lavere niveauer end dopamin, hvilket er en neurotransmitter, som hjælper med muskelkontrol. Proponenter af DL-phenylalanin til ADHD føler, at det kan øge dit dopaminniveau.

DL-phenylalanin-rolle

DL-phenylalanin har vist noget potentiale som en behandling for depression. Gene Bruno fra Huntington College of Health Sciences udtaler, at nogle små forsøg og dobbeltblindstudier har vist, at DL-phenylalanin er effektivt til behandling af depression ved at forhindre nedbrydning af kemikalier i din hjerne. Phenylalanin er også en del af L-DOPA, en forstadie til dopamin.

Kliniske forsøg

På trods af påstandene om, at DL-phenylalanin kan lindre symptomerne på ADHD, viser den begrænsede forskning, der udgives på dette område, ikke, at aminosyren sandsynligvis er nyttig. Dobbeltblinde studier optrådte i henholdsvis “Psychiatry Research” og “American Journal of Psychiatry” i henholdsvis 1985 og 1987. Begge studier sammenlignede phenylalanin-tilskud mod placebo i to uger. Det tidligere forsøg viste fordele “nærmer sig betydning” for patienter med ADHD, men disse virkninger falmede, da forsøgspersonerne fortsatte med at tage DL-phenylalanin i tre måneder. Sidstnævnte forsøg viste ingen adfærdsmæssige fordele med tillægget.

Dosering

Tal med din læge, før du tager DL-phenylalanin som en potentiel behandling for ADHD, da der ikke er en klar dosis etableret til dette formål. New York University Langone Medical Center anfører, at anbefalede doser af DL-phenylalanin typisk ligger mellem 100 mg og 200 mg dagligt til depression. Maksimale sikre doser for phenylalanin er ikke veletablerede.