En liste over fødevarer med den højeste gaba

Kendt for at fremme hjernens sundhed ved at reducere angst, forbedre søvn og give en generel følelse af ro, fungerer neurobransmitteren gamma-aminosmørsyre, også kendt som GABA, som en messenger til at regulere forskellige funktioner i hele kroppen. GABA er det metaboliske biprodukt af Planter og mikroorganismer. Mens GABA ikke findes i frisk mad, kan den findes i fermenterede fødevarer, og visse fødevarer kan stimulere din krop til at producere mere af det. Fermenterede fødevarer indeholder også sædvanligvis tyramin, som er kontraindiceret, hvis du tager MAOI’er. Før du foretager ændringer i din kost, skal du kontakte en kvalificeret sundhedsudbyder. Tag ikke GABA kosttilskud uden tilsyn fra en sundhedspersonale.

Syntetisk GABA Supplementation

GABA er ikke et vigtigt næringsstof, men er blevet anvendt terapeutisk til angst, søvnløshed, stress og hypertension. Receptpligtige depressive lægemidler og sovende lægemidler virker på GABA ved at lette dets evne til at binde til receptorsteder i hjernen. Dette giver en beroligende virkning og kan fremkalde søvn. At tage et kommercielt GABA supplement er ineffektivt til dette formål, fordi det ikke er i stand til at trænge ind i barrieren omkring hjernen. Derfor bruges mere kraftfulde receptpligtige lægemidler til at stimulere eksisterende GABA i kroppen. GABA-kosttilskud kan være effektive til behandling af forhøjet blodtryk. En undersøgelse offentliggjort i et 2009-udgave af Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition viste, at terapeutiske doser af GABA hjalp med at reducere mildt højt blodtryk. Lavt indhold af GABA har været forbundet med søvnløshed, depression og angst, men der er indtil videre få Menneskelige studier, der demonstrerer anti-angst fordelene ved GABA tilskud.

Vælg Fermented Foods

GABA er skabt gennem fermenteringsprocessen. Når lactobacillus fermenteringsbetingelser er optimale, øges GABA-produktionen af ​​mikroorganismer. Dette gør gærede fødevarer den eneste kosten kilde til GABA. Kimchi, en traditionel koreansk skål, er fermenteret kål, der smager både krydret og surt. Kimchi, der er gæret med lactobacillus, indeholder GABA og kan fremme gut-sundhed. Andre lactobacillus-fermenterede fødevarer indeholdende GABA omfatter kefir, miso, surkål, tempeh og yoghurt.

Drikke Pu-Erh te

Pu-Erh te refererer til en række mørke, fermenterede te fra Kinas Yunnan-provins. Proponenter for teens sundhedsmæssige fordele hævder, at den indeholder betydelige mængder GABA. En undersøgelse offentliggjort i et 2011-nummer af Journal of Biomedical Science af Chien-Wei Hou støtter denne påstand. Hou fandt Pu-Erh te blade at indeholde store mængder bioaktiv GABA.; Den terapeutiske virkning af Pu-Erh te og Pu-Erh te ekstrakter warrants yderligere undersøgelse. Indtil da kan du nyde Pu-Erh te i sin traditionelle stejl form.

Flavonoid-Rich Foods og GABA Receptors

Flavonoider er phytonutrienter, der findes i plantebaserede fødevarer, te og vin og er kendt for at have kraftig antioxidant, anti-cancer og hjertebeskyttende egenskaber. Flavonoider kan også forbedre GABA-funktionen. En undersøgelse offentliggjort i 2011 i British Journal of Pharmacology illustrerer virkningen flavonoider har på specifikke GABA receptorer i hjernen. Denne undersøgelse viser behovet for yderligere undersøgelse og beskriver potentielle fordele ved syntetisk flavonoidudvikling til behandling af hjerne dysfunktion. Fødevarer, der indeholder flavonoider, der kan påvirke GABA-funktionen, omfatter bær, citrusfrugter, æbler, pærer, te, kakao og vin. Lægeplanter omfatter: kamille blomster, feverfew, linden blomster og passionflower.