Er bananer gode til gravide kvinder?

Sørg for, at din kost forbliver sund, er afgørende for din babys vækst. At spise næringsrige fødevarer som bananer kan hjælpe dig med at styre flere aspekter af din graviditet. Så længe du ikke har nogen bananrelaterede allergier, munch på en til morgenmad, tag et par sammen i løbet af arbejdsdagen og skiv dem op til dessert. De er jam-pakket med fordele for dig og din baby.

Vitamin B6

Alle B-vitaminer spiller en afgørende rolle i din babys udvikling, men bananer er fyldt med vitamin B6. Dit barns centralnervesystem er afhængig af vitamin B6 for at koordinere aktivitet under sin udvikling og hjælpe med biosyntese af neurotransmitterne GABA, dopamin og serotonin. Mens dit barns centralnervesystem organiserer denne vækst, hjælper vitamin B6 fra bananer begge til at overføre ilt til væv gennem dit hæmoglobin. Den anbefalede daglige tilførsel af vitamin B6 til gravide er 1,9 milligram. En medium banan indeholder 0,4 milligram eller 21 procent af din RDA.

Kalium

Kalium er fremragende til gravide kvinder. Du bør forbruge mindst 4.700 milligram kalium dagligt. Du får 9 procent af din anbefalede dagpenge fra at spise en mellemlang banan. Dette vigtige mineral mildrer nogle af de ubehagelige bivirkninger forbundet med graviditet. Det kan reducere hyppigheden eller sværhedsgraden af ​​smertefulde benkramper og hjælpe med at forebygge eller nedbringe naturlig hævelse. Pas på hurtig hævelse, selvom det kan være præeklampsi, hvilket kræver en rettidig diagnose og behandling fra din læge.

Diarré

Kvinder, der skal beskæftige sig med diarré i stedet for – eller i tillæg til – morgenkvalme kan drage fordel af bananer. Bananer er en fibrøs frugt og indeholder både tyggegummi og pektin, en opløselig fiber findes også i æbler. Disse fibre hjælper med at lindre diarré ved at absorbere overskydende vand i din krop. Kalium i bananer kan også hjælpe med tarmkramper, der nogle gange ledsager diarré.

Baby Drengene

Så mange overtroer vrimler om, hvordan man garanterer en baby dreng eller pige. Selvom der ikke er nogen egentlig garanti, studerede forskere ved Storbritanniens Oxford og Exeter Universiteter næsten 750 kvinder, der var gravide for første gang, og søgte et sammenhæng mellem kost og et barns køn. Høje niveauer af kalium, natrium og calcium er alle korrelerede med fødsel af baby drenge. En skål korn korn om morgenen med calcium-rig mælk og kalium fra skiverne bananer kan gøre en forskel.

På trods af alle fordelene ved bananer findes der et forsigtigt rødt flag. Bananer indeholder chitinase, som er et stort allergen forbundet med latex-frugt syndromet. Folk, der er allergiske over for latex, skal undgå frugter, der indeholder chitinase. Udover bananer omfatter denne gruppe avocadoer, kiwifrugter og kastanjer. Hvis du har oplevet latexfølsomhed eller intolerance over for andre fødevarer i gruppen, skal du kontakte din læge, før du baner nogen bananer.

chitinase