Er collard greener eller kale mere nærende?

Kale og collards kommer fra kålfamilien. Begge grøntsager stammer fra mindst 2.000 år siden. De fleste kale sorter har krøllede blade og farver fra gråt til mørkt blågrøn. Collards har flade, brede, tykke, mørkegrønne blade, der kræver lang madlavning. Mange næringsstoffer er udsat for skade under madlavning. Kale bliver ofte dampet eller let sauteret, mens collards ofte nedsænkes i vand og koges i lange perioder, hvilket reducerer nogle af deres ernæringsmæssige indhold.

En 1-kops servering af kale giver 80 mg vitamin C, 19 mcg folsyre og 10 302 IE af vitamin A. En kop collardgrønne tilbyder 12,7 mg C-vitamin, 60 mcg folinsyre og 2.400 IE vitamin A. Det samlede vitaminindhold i kale er større end i collards, især efter den lange tilberedningstid, der kræves til fremstilling af collards, som reducerer deres næringsværdi.

Kale giver 90 mg calcium og 299 mg kalium pr. Kop. Collards giver 52 mg calcium og 61 mg kalium. Mineralindholdet i kale er højere. Kalium og calcium er vigtige for muskelkontraktioner i kroppen. Atleter og de i fare for hjerte-kar-sygdomme kan drage fordel af at inkludere kale i kosten.

Per kopp giver kale 2,2 g protein og collards indeholder.88 g. Begge indeholder: 1,3 g fiber pr. Kop. Proteinindholdet i kale er højere. Værdien af ​​kale’s makronæringsstoffer er højere på grund af den energibesparende kvalitet af en kombination af protein og fiber.

Lutein er en carotenoid relateret til beta caroten, forstadie til vitamin A, der understøtter okulær sundhed. Luteinindholdet i collards er 3,2 mg. Luteinindholdet i kale er 10,3 mg. Den normale daglige dosis til behandling og forebyggelse af synetab er ca. 10 mg ifølge University of Pittsburgh Medical Center. Inklusive kale i kosten er særlig gavnlig for de sårbare for synsforstyrrelser.

Vitaminer

Mineraler

makronæringsstoffer

fytokemikalier