Er der mad at undgå med æggestokkene?

Ovariecyster er væskefyldte sacs, der udvikler sig på eller inde i æggestokkene. Selvom de fleste er harmløse og selvstændige, kan nogle forårsage smerte eller tung menstruationsblødning. Kostændringer, som f.eks. At undgå specifikke fødevarer, betragtes ikke som behandling for æggestokkene, men nogle diætmønstre kan påvirke deres udvikling. Derudover spiller diæt en rolle i forvaltningen af ​​polycystisk ovariesyndrom (PCOS), et klinisk syndrom, der er karakteriseret ved fedme, uregelmæssige perioder, unormale hormonniveauer og tilstedeværelsen af ​​mange små æggestokkecyster.

Kostlægning af ovariecyster

Ernæring påvirker funktionen hos æggestokkene og de hormoner der regulerer reproduktionssystemet. Derfor er kost ofte påstået at hjælpe med at behandle æggestokkene. En internetsøgning vil give mange udtalelser og forslag til hjemmebehandlinger – plantebaserede kostvaner, rå kost, urteterapi, æblecidereddike og andre kosttilskud er blot nogle af de foreslåede terapier. Imidlertid er der ingen tegn på, at disse terapier er effektive til behandling af æggestokkene. Mens mere forskning kan hjælpe med at bestemme, om kost spiller en rolle, omfatter traditionel og forskningsbaseret ledelse vågent ventetid, medicinterapi eller i nogle tilfælde kirurgi.

Risikoreduktion

Indledende bevis tyder på, at visse diætmønstre øger risikoen for udvikling af æggestokkene. For eksempel kan rødt kød og ost øge risikoen for en bestemt type ovariecyster, mens spiser grønne grøntsager kan have en beskyttende effekt ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i oktober 2003 udgaven af ​​”European Journal of Obstetrics, Gynecology and Reproductive Biology . “En undersøgelse offentliggjort i april 2016” International Journal of Community Based Nursing and Midwifery “undersøgte sammenhængen mellem fedtstof og æggestokkene og fandt kun en svag og ikke statistisk signifikant forening.

Diet Management af PCOS

PCOS er en tilstand kendetegnet ved uregelmæssige perioder, forhøjede niveauer af mandlige hormoner, som kan føre til overskydende ansigtshår, akne og endda mandlig mønster skaldethed. Æggestokkene hos de fleste kvinder med PCOS har også flere cyster. Denne tilstand er også forbundet med nedsat insulinvirkning, abdominal fedme, infertilitet og en øget risikosyge. Vægttab og motion er første behandlingsstrategier. For at bidrage til dette kan lavere fedtstoffer, højere fibervalg understreges, såsom fuldkorn, bønner, nødder, frø, frugt og grøntsager. Undgå overskydende kalorier og sprede daglig kalorier til små, hyppige måltider er også effektive til at kontrollere vægten og forbedre insulinvirkningen.

Forholdsregler

Hvis du mener, at du har en æggestokkecyst, eller hvis du oplever mavesmerter og ubehag, skal du kontakte din læge. Mens du spiser en sund kost er en god ide for alle, er der ingen beviser for, at det kan behandle smertefulde eller store æggestokkene, og kan ikke erstatte behovet for medicin eller kirurgi. Lad din læge vide, om du har smerter, der forstyrrer dine normale aktiviteter. Søg om akut lægehjælp, hvis du har blødning efter samleje, pludselig eller ny abdominalsmerter, svimmelhed eller svimmelhed eller alvorlig vaginal blødning. Bedømt af: Kay Peck, MPH, RD