Er flydende vitaminer absorberet bedre end kapsler?

Det forekommer logisk, at din krop kan absorbere vitaminer bedre i væske end i form af piller. Væske vitaminer er nemme at tage, selv om de kan efterlade en lægemiddel eftersmag i munden. Nogle mennesker beskriver vitaminer i pilleform som “hestpiller”, fordi de er store og svære at sluge, men det er ikke den eneste grund til, at du måske vil tage et flydende vitamin i stedet for et vitamintilskud i form af en pille.

Din krop absorberer flydende vitaminer bedre end dets piller modstykker gør. Faktisk absorberer kroppen ca. 98 procent af de vitaminer og mineraler, der er indeholdt i flydende form. Imidlertid absorberer kroppen kun fra 3 til 20 procent af vitaminerne i en vitaminpille. Desuden flydende vitaminer forbigå fordøjelsessystemet og går direkte ind i blodbanen inden for få minutter.

Næringsstoffer holder kroppen stærk og sund, men antioxidanter spiller en rolle i forebyggelsen af ​​aldersrelaterede sygdomme. At vælge et flydende vitamin over vitaminpiller kan hjælpe din krop med at absorbere næringsstoffer – især vigtige antioxidanter – bedre. Kroppen har brug for en konstant forsyning af vitamin A, C og E, som er antioxidanter, der forhindrer oxidation af celler. Celler oxiderer, når alder, sygdom eller sygdom rammer kroppen. Du kan forhindre for tidlig aldring og nogle sygdomme ved at tage et daglig multivitamintilskud.

Når kroppen ikke får de vigtige næringsstoffer, det har brug for, vender det sig til lagrede reserver i kroppens organer. Som et eksempel vil en mangel på calciumindtag få din krop til at få sit calciumbehov fra knoglerne, hvor din krop gemmer de fleste af calciumreserverne. Nogle kalcium forbliver i dit blod og blødt væv, men når din krop bruger disse reserver, skal den få calcium fra dine fødevarer eller vitamintilskud. Ellers vender din krop til nødreserver – calcium i knoglerne. Over tid, hvis din krop ikke erstatter de kalciumreserver i knoglerne, kan det føre til svage knogler eller en sygdom kaldet osteoporose. I USA har over 40 millioner mennesker enten osteoporose eller er i høj risiko for knoglesygdommen, ifølge National Institutes of Health. Et dagligt vitamintilskud kan muligvis forhindre osteoporose, blandt andet forebyggelige tilstande.

Du kan risikere at absorbere for mange vitaminer. Dette kan forårsage overbelastning af toksin i kroppen. På den anden side kan medicinske tilstande forhindre absorption af visse vitaminer. Dr. Alan Green, klinisk professor i pædiatri på Stanford University School of Medicine, siger, at anæmi, hyperthyroidisme, fordøjelsesforstyrrelser eller bændelorm i kroppen kan forhindre absorption af vitamin B12. Tal altid med din læge, før du skifter fra piller vitamin til flydende vitaminer, især hvis du er under behandling af en læge for en medicinsk tilstand.

Funktioner

Betydning

Eksempel

Advarsler