Fordele og farer ved at spise soja

Lavet af højt protein sojabønner, soja indeholder isoflavoner, saponiner og phytosteroler, og er kolesterolfrit og lavt i fedt. Soja findes i hele sojabønner, sojamøtter, edamame, tempeh, tofu, sojamelk, kosttilskud, sojamel og kødsubstitutter. En næringsmiddelkilde, soja har mange fordele og få farer.

Kolesterol fordele

University of Maryland Medical Center rapporterer, at fødevare- og stofadministrationen i 1999 først tillod produkter, der indeholder soja, til at bære en hjertesundhedsmærkning, hvori det hedder, at soja kan reducere kolesterol, når de spises i forbindelse med en sund kost. En sojaprodukt skal indeholde mindst 6,25 gram sojaprotein pr. Portion til denne mærkning. At spise en diæt på mindst 20 gram sojaprotein pr. Dag ud over en diæt, der er lav i kolesterol og mættet fedt, kan sænke blodfedtindholdet.

Hjerte sygdom

Mennesker i asiatiske lande, der rutinemæssigt spiser op til 55 gram sojaprotein pr. Dag, har lavere hjertesygdomme end folk, der spiser en vestlig kost på mindre end 5 gram soja om dagen, ifølge University of Michigan Health System. Sojaprotein og isoflavoner indeholdt i soja kan forbedre foringen af ​​blodkar og hæmme virkningerne af lavdensitetslipoproteiner eller LDL-kolesterol, hvilket forårsager mindre skade på arterier.

Bonesundhed

Sojamad kan hjælpe med at forhindre osteoporose ved at øge knoglemineraltætheden. Kvinder, der spiser en kost rig på sojaprotein, er mere tilbøjelige til at øge knoglemineraltætheden. Vanderbilt University udtaler, at der kan være en forbindelse mellem et højt indtag af isoflavoner, der findes i soja og stærkere knogler, og en diæt, der er højt i sojaprotein, er gunstig for knogletætheden.

Soja Allergi

En lille procentdel af mennesker har allergier over for sojabønner. Da sojabønner er bælgplanter, er allergier til andre bælgfrugter og bønner normalt til stede hos personer med sojaallergi, ifølge Children’s Hospital of Philadelphia.

Nedsat thyroidea funktion

Soja isoflavoner kan sænke indholdet af jod i kroppen, hvilket fører til hypothyroidisme eller en funktionshæmmende skjoldbruskkirtlen. Ifølge University of Michigan Health System fandt en foreløbig undersøgelse af sojadannelse blandt raske japanske forsøgspersoner, at det var en lille reduktion i skjoldbruskkirtelstimulerende hormon, der tilføjede omkring en ounce sojabønner til kosten om dagen i tre måneder. De japanske deltagere klagede over træthed, forstoppelse og goiter; disse symptomer stoppede en måned efter ophør af soja-tilskud.

Ifølge UMMC forventes soja at reducere den samlede risiko for brystkræft, men hvis du allerede har haft brystkræft, kan soja ikke være sikkert og kan stimulere væksten af ​​brystcancerceller. Hvis du eller din familie har en historie med brystkræft, skal du tale med din læge før du supplerer din kost med ekstra soja- eller sojaprodukter.

Brystkræftfordel og fare