Fordele og ulemper ved efterligning af vanille-aromastoffer

Mange opskrifter vil lide uden smag af vanille, men prisen på ægte vanilleekstrakt kan ikke gøre det til en attraktiv mulighed, når du forsøger at strække dine maddollar. Imitation vanilje smagsstoffer er lavere i pris, men det giver også en række fordele og ulemper. At forstå, hvad disse er, hjælper dig med at gøre det klogeste valg for dig og din familie.

Imitation vanilje bruges ofte til at tilføje rig smag til bagværk – hvoraf mange indeholder et stort antal kalorier og en del fedt. Den gode nyhed er, at imitation vanille-aromastoffer ikke bidrager til fedt og kalorier. En 1 spiseskefulde servering af denne væske indeholder 31 kalorier og ingen fedt. Som regel bør du begrænse dit fedtindtag til 44 til 78 gram om dagen, hvis du følger en 2.000-kalorieindhold.

Imitation vaniljesmagning er ret lav i natrium, der indeholder 1 milligram af dette mineral. Mange opskrifter, hvor der tilsættes vaniljesmakende, kræver tilsætning af salt og resulterer i et højt natrium-slutprodukt, så det er vigtigt at holde natrium lavt i ingredienser. American Heart Association opfordrer de fleste amerikanere til at holde deres natriumindtag til under 1.500 milligram om dagen for at undgå forværrende højt blodtryk og for at reducere forekomsten af ​​slagtilfælde og hjerteanfald.

Stol ikke på efterligning af vanilla-smagsstoffer for at øge dit vitamin- og mineralindtag med en betydelig procentdel. Én portion af denne væske indeholder 3 procent af det daglige anbefalede indtag af mangan og 1 procent af riboflavinen du bør forbruge hver dag. Selv om dette ikke er en stor del af disse næringsstoffer, gør det imiteret vanilla lidt nyttigt for at holde dine knogler sunde og reducere risikoen for hjerte-kar-sygdom.

Mens du kan købe imiteret vanilje smagsstoffer uden alkohol, indeholder mange mærker af denne smagsstoffer det. En spisesked kan have så meget som 4,3 gram alkohol til stede for at bevare vaniljesmak. Under madlavningen eller bagningsprocessen brænder alkoholen i denne væske generelt væk, men der er rapporteret om tilfælde af, at folk drikker imitation vaniljesmakende, der indeholder alkohol for at opnå forgiftning.

Imitation vanilje smagsstoffer er afhængig af lignin vanillin, en kemisk produceret forbindelse, der efterligner smagen af ​​vanillin, det naturlige ekstrakt fra ægte vanille, der producerer sin smag. Lignin vanillin er skabt ved hjælp af affald produceret i papirindustrien. Nogle vanille aromaer indeholder også glycerin eller en glycol base.

Fordel: Lavt i kalorier og fedt

Fordel: Lav i natrium

Ulempe: Lav i vitaminer og mineraler

Ulempe: Kan indeholde alkohol

Ulempe: Indeholder kemiske tilsætningsstoffer