Fordele ved havregryn og avocado

Havregryn og avocado er to alsidige, uforarbejdede fødevarer, der er tilgængelige året rundt i købmandsforretninger. Begge er gode køkkenklammer, fordi de er rimeligt prissat, og du kan enten bruge dem som ingredienser i opskrifter eller spise dem alene. De tilbyder også mange sundhedsmæssige fordele. Begge fødevarer passer ind i Harvard School of Public Health’s Healthy Eating Plate, som blev oprettet af ernæringseksperter og opfordrer til at spise uforarbejdede fuldkorn og fødevarer med sunde fedtstoffer.

God til dit hjerte

American Heart Association anbefaler udskiftning af mættede fedtstoffer med sundere umættede fedtstoffer for at reducere risikoen for hjertesygdomme. Foreningen omfatter avocadoer på sin liste over fødevarer med bedre fedtstoffer, fordi de er en kilde til monoumættet fedt. Det anbefaler også at spise flere fiberfibre, som havre. Havregryn er især høj i opløselig fiber, hvilket har vist sig at reducere niveauet af dårlig lipoproteinkolesterol med lav densitet i blodet og er forbundet med en reduceret risiko for kardiovaskulær sygdom.

Lav glykæmisk indeks

Det glykæmiske indeks, eller GI, måler, hvordan en kulhydratholdig føde hæver blodglukosen. Personer med diabetes eller insulinresistens kan have gavn af at spise lavere GI-fødevarer, fordi de har mindre indflydelse på blodglucose og insulinniveau. Fordi avocados er meget lave i kulhydrater og højt i sunde fedtstoffer og kostfiber, har de et meget lavt GI og minimal effekt på glukoseniveauerne. Selv om det er højt i kulhydrater, anses havregryn også for en lav-GI-fødevare, fordi den er ubearbejdet, høj i fiber og hæver glukose og insulinniveauer langsommere end andre carbs.

Høj i næringsstoffer

Avocados og havregryn giver også mange vitaminer og mineraler. Avocados bidrager med næsten 20 vitaminer, mineraler og phytonutrienter, herunder vitaminer E og C, folat, jern, kalium og antioxidanterne lutein og beta caroten. Havregryn er en kilde til mange B-vitaminer og mineralerne jern, mangan, fosfor og zink. Hele-korn havregryn er også en kilde til mange forskellige fytokemikalier, som ifølge American Institute for Cancer Research har potentielle kræftformer.

Nyttigt til vægttab

Både havregryn og avocado giver en følelse af fylde og hjælper med at styre appetitten, hvilket kan være nyttigt for alle, der ønsker at tabe sig. En undersøgelse offentliggjort i “The Journal of the American College of Nutrition” i september 2103 viste, at spise havregryn forbedrede appetitkontrol og øget mæthed i forhold til at spise det samme antal kalorier fra en klar til at spise kolde korn. I en anden undersøgelse af avocados, offentliggjort i “Nutrition Journal” i november 2013, fandt forskerne, at deltagere, der tilføjede halvdelen af ​​en avokado til frokost, følte sig mere fulde og tilfredse i flere timer bagefter.