Fordelene ved lindekstrakt

Linden træer, der almindeligvis er plantet langs byens fortove til ornamental effekt, har hjerteformede blade og duftende hvide blomster. Ekstrakter fra blomster – og lejlighedsvis bark – bruges i plantelægemidler. Linden er et pålideligt middel i Europa, hvor tysk kommission E, et regeringsorgan for plantelægemidler, godkender brugen heraf i kolde midler, hostesirup og beroligende stoffer. Selv om kliniske undersøgelser mangler, understøtter animalsk forskning terapeutiske virkninger fra lindekstrakter, herunder angstreducerende, antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber. Kontakt din læge, inden du bruger lindekstrakter.

Funktioner

Linden – botanisk kendt som Tilia cordata og Tilia platyphyllos og almindeligvis kaldet Basswood og Lime Tree – er et løvtræ, der er hjemmehørende i Europa, men findes i øjeblikket i de nordlige tempererede regioner, herunder USA. Selvom lindens kaldes lindetræer, bærer de ingen relation til det kalkproducerende tropiske træ Citrus aurantifolia. Ekstrakter fra lindenblomster er blevet brugt i europæisk folkemedicin for at fremkalde sved med forkølelse og influenza samt at behandle nervøs spænding, angst, søvnløshed, forhøjet blodtryk, arteriosklerose, migræne og fordøjelsesproblemer. Barken er blevet brugt til behandling af lever- og galdeblæreforstyrrelser. Nutidens herbalister kan råde linden til lindring af feber, for at behandle forkølelse og influenza, lindre hovedpine og forøge immunsystemet.

Bestanddele og virkninger

Linden blomster indeholder tanniner, flygtig olie og mucilage, et gummiagtigt stof med dokumenterede beroligende og beskyttende effekter. Til stede er også flavonoiderne quercetin, rutin og kaempferol, samt koffeinsyre, eugenol – også fundet i fedneolie – limonene og aminosyrerne alanin, cystein og phenylalanin. Drugs.com – som giver peer-reviewed Medicinsk information til forbrugerne – kreditter linden med evnen til at lindre næsetilstødning, lindrer ondt i halsen og hæmmer hoste. Webstedet tilføjer, at linden har beroligende egenskaber og angstreducerende virkninger i dyreforsøg, som måske tegner sig for dets evne til at lindre sinus og migrænehovedpine. Linds quercetin- og kaempferol-indhold giver det sin evne til at fremme svedtendens såvel som antispasmodiske egenskaber. Linden har også antiinflammatoriske kvaliteter sammen med antibakteriel aktivitet mod H. pylori, et gastrointestinalt patogen. UMMC tillader antioxidantegenskaber til lindens flavonoider.

Forskning

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2001 i “Pharmacopsychiatry”, testede forskere de angstreducerende virkninger af lindekstrakter på mus og fandt uddragene signifikant lavere angst, som det fremgår af gnavereens præstationer og adfærd på en forhøjet plus labyrint og vandret -trådstest. Mus givet lindekstrakter viste færre tegn på angst, der manifesteredes af øget immobilitetstid og nedsættelse af opdræt og andre parametre. Forskere konkluderede, at lindekstrakter havde en klar beroligende effekt.

Anvendelse og overvejelser

For at lave en beroligende, behageligt smagret lindete, hæld 8 oz. Kogende vand over 1 til 2 tsk. Af tørrede linden blomster, så stejl, dækket, i 20 minutter. Stam og køligt. UMMC rådgiver en dosis på tre kopper om dagen og tilføjer, at linden også kan tages i en flydende blomstekstrakt i doser på 2 til 4 ml om dagen. Linden har få bivirkninger, men der er rapporteret kontakt dermatitis og allergiske reaktioner. Drugs.com rapporterer, at sjældne episoder af hjerteskade har været forbundet med lindete, og anbefaler, at patienter med en hjertesygdomssygdom undgår lind. For at undgå mulig forurening med pesticider, køb kun lindekstrakter fra velrenommerede fødevarebutikker. Kontakt din læge, inden du bruger lindekstrakter. Brug ikke linden, hvis du er gravid eller ammer.