Forskel mellem en basal metabolisk hastighed og en massespecifik basal metabolisk hastighed

At vide, hvor mange kalorier din krop brænder hver dag, kan hjælpe dig med at få et håndtag på din vægt. Den basale metaboliske hastighed, eller BMR, og massespecifik BMR er to teknikker, der kan hjælpe med at estimere forbrændte kalorier. Men BMR måler kalorier baseret på mængden af ​​ilt, som din krop bruger på et bestemt tidspunkt, temperatur og lufttryk, mens massespecifik BMR måler kalorier brændt pr. Gram masse eller legemsvægt.

Basal Metabolic Rate

BMR er det mindste antal kalorier, du har brug for at støtte, men det står for 60 til 70 procent af dine daglige kaloriebehov. Det måler mængden af ​​kalorier, din krop brænder, der udfører funktioner, du ikke tænker på, som f.eks. Vejrtrækning og at holde dit hjerte slående. Det estimeres klinisk ved at måle mængden af ​​ilt, der forbruges i et bestemt tidsrum ved konstant temperatur og atmosfærisk tryk. En nøjagtig BMR måles ved hjælp af direkte eller indirekte kalorimetri, hvilket er en teknik, der kræver specielle maskiner og uddannede teknikere. Men den Harris-Benedictiske matematiske formel kan estimere din BMR. Formlen er forskellig for mænd og kvinder. Kvinder: 655 + (4,35 x vægt i pund) + (4,7 x højde i tommer) – (4,7 x alder i år); mænd: 66 + (6,23 x vægt i pund) + 12,7 x højde i tommer) – (6,8 x alder om året); (ref 5); For eksempel at estimere BMR for en 25 årig mand, der vejer 180 pund og er 70 tommer høj: 66 + (6,23 x 180 Pund) + (12,7 x 70 tommer) – (6,8 x 45 år) = 1.906 kalorier.

Massespecifik basal metabolisk hastighed

Massespecifik BMR bestemmer kaloriebehov baseret på iltforbrug pr. Gram kropsvægt. Den metaboliske hastighed stiger, efterhånden som kropsstørrelsen stiger, hvilket er baseret på “Kleiber’s Law”, der siger, at stofskiftet vedrører 3/4 af en persons vægt. Kaloriebehov for massespecifik BMR estimeres ud fra kalorier pr. Kg legemsvægt. Og kaloriebehov pr. Kilogram varierer afhængigt af køn, alder og aktivitet. For eksempel har en mand mellem 20 og 30 år en massespecifik BMR på 23,7 kalorier pr. Kg legemsvægt. Så en ung mand i denne aldersgruppe, der vejer 180 pounds, konverteres til kilo ved at dividere vægt i pund med 2,2, har en massespecifik BMR på 1.939 kalorier.

Brug en over den anden

Både BMR og massespecifik BMR giver dig en ide om dine basale kaloriebehov, men det er heller ikke perfekt. Beregning af din massespecifikke BMR afhænger af en række faktorer, herunder kropsvægt, alder og køn, hvilket kan gøre det svært for dig at bestemme dine kaloriebehov pr. Kg legemsvægt. Ifølge et 2014-studie, der blev offentliggjort i International Journal of Body Composition Research, skal kaloriebehov baseres på masseduktion, når befolkningen bliver ældre, fra 18,2 til 28,9 kalorier pr. Kg legemsvægt for mænd og 16,8 til 26,9 kalorier pr. Kilogram legemsvægt for kvinder . Mens Harris-Benedict-formlen – ligningen der estimerer BMR – ikke ændres afhængigt af din alder eller størrelse, har den også sine fejl og kan overvurdere kaloriebehovet med så meget som 27 procent ifølge Krauses Food & Ernæringsplejeprocessen. Dette kan skyldes ændringer i den gennemsnitlige kropssammensætning, da formlen først blev afledt i 1919, ifølge forfatterne af Essentials of Life Cycle Nutrition.

Hvorfor kalorier Matter

Mange amerikanere kæmper med deres vægt. Den primære årsag er energibalance – spiser flere kalorier end brændt. At vide, hvor mange kalorier din krop har brug for at styre grundlæggende funktioner, er et godt sted at starte, når det kommer til at bestemme, hvor mange kalorier du skal komme til og derefter opretholde en sund vægt. Selvom det ikke er perfekt, kan BMR og massespecifik BMR hjælpe dig med at estimere dine daglige kaloriebehov. Det er også vigtigt at bemærke, at BMR og massespecifik BMR kun anslår baseline kaloriebehov. Når du kender din BMR eller massespecifik BMR, skal du tilføje aktivitetsfaktorer for at bestemme kalorier, der forbrændes gennem hverdagens aktiviteter og øget motion. Aktivitetsfaktorer omfatter 1,2 for stillesiddende livsstil uden motion, 1,375 for let øvelse, 1,55 for moderat motion og 1,75 for kraftig motion. Ved hjælp af BMR estimeret med Harris-Benedict, en 25-årig mand, der udøver moderat intensitet tre til fem dage om ugen, er hans dagligdags kaloriebehov 2.954 kalorier. Og under de samme parametre ved hjælp af den massespecifikke BMR er de 25-årige hverdagens kaloriebehov 3.005 kalorier.