Kan 13-årige få store muskler?

De fleste 13-årige, især drenge, har endnu ikke gennemført puberteten, hvilket betyder at løftevægte ikke producerer store muskler. Dine muskler er påvirket af dine hormoner, og indtil din krop modnes, kan du ikke bygge store muskler. Din krop har bare ikke kapacitet til at puffe op som voksne muskler gør, og løftning af tunge vægte kan være farligt for dine muskler og sener. Du kan muligvis ikke blive en bodybuilder nu, men der er trin du kan tage for at gøre dine muskler sundere og mere effektive til fremtiden.

Enhver aktivitet, der bruger dine muskler, hjælper også med at opbygge og styrke dem. Hvis du ikke er fysisk aktiv eller regelmæssigt spiller sport, er det nu en god tid at starte. Prøv at deltage i et hold eller klubsport, som f.eks. Baseball, fodbold eller hockey. Gå udenfor og skateboard, ride din BMX cykel, svømme eller stå på ski. Vedligeholdelse af en tidsplan for regelmæssig fysisk aktivitet – mål for en time om dagen – vil holde dig magert, pasform og stærk i de kommende år.

En velafrundet kost af næringsrige fødevarer hjælper dine muskler med at vokse og blive sunde. Der er ingen magisk mad eller mad gruppe, der vil bulk dig op, i stedet sørg for at du får tilstrækkelige mængder af hver fødevaregruppe. Kig efter sunde kilder til protein som magert kød, æg, fisk og nødder; Hele kornbrød, pasta og korn; Mælk, yoghurt, ost og andre mejeriprodukter og masser af frisk frugt og grøntsager. Drik mælk i stedet for sodavand eller sodavand. Et multivitamin vil tilføje calcium og jern for at hjælpe dine knogler og muskler til at udvikle sig, når du modner.

Tilføj træningstræning til din træningsplan tre dage om ugen. Selvom løfte tunge vægte kan være farligt for dyrkning af muskler, fordi din krop stadig vokser og udvikler, kan du bruge lette vægte eller arbejde med modstandsbånd. Øvelser som pushups, situps og chinups styrker også dine muskler. Gymnastik er en anden aktivitet i muskelbyggeri, selvom du ikke tager lektioner, kan du øve sommersalver og cartwheels i din baggård.

Undgå at prøve steroider eller andre “præstationsfremmende stoffer”. Disse stoffer er dårlige nyheder for alle, men især teenagere går stadig gennem pubertet. Steroid anvendelse kan forårsage ansigtshårvækst, skaldethed hos mænd og mænd og menstruationscyklusændringer hos piger og infertilitet, udvikling af bryster og øget risiko for prostatacancer hos drenge. Begge køer er i fare for hjertesygdomme, leverskader, højt blodtryk og kræft fra steroidbrug. Hvis du har brugt steroider tidligere eller tænker på at bruge dem, skal du tale med en læge eller en anden betroet voksen.

Fysisk aktivitet

En teenagers kost

Modstandstræning

Præstationsfremmende stoffer virker ikke