Kan du spise daikon radish greener?

Som en gulerod støtter de små grønne blade af en daikon radise en stor spiselig rod. Nogle daikonrødder vokser så store som 50 pund, men rod er ikke den eneste spiselige del. Du kan spise alle dele af en daikon radise, herunder grønne. Daikon radise har oprindelse i Østasien, hvor de kinesiske og japanske kulturer bruger rødderne og grønne som en del af deres regelmæssige kost. Mange bruger også dem til at øge appetitten, behandle mavesmerter og som et daglig supplement til et godt helbred.

Sorter og smag

Der findes mange sorter af daikon radise, der hver udviser en vis variation i smag, rodstørrelse, farve og form. Den mest almindelige daikon radise har en stor cylindrisk hvid rod. Fordi de producerer en sennepslignende olie, smager daikon radish rødder og grønne lidt krydret.

Opbevaring

Daikon rødder og grønne opbevares bedst, når de adskilles. Hvis du køber i en flok, skal du bare skære grønne fra rødderne og vaske dem med køligt vand. Lad grøntsagerne dræne eller tørre dem i en saladspinner. Placer grøntsagerne inde i en plastikpose eller en glasbeholder inde i køleskabet. For at holde dem skarpe længere, skal du tilføje et fugtigt papirhåndklæde for at øge fugtigheden inde i opbevaringsbeholderen. Friske grønt kan holde op til en uge under optimale forhold, men de kan begynde at vild og gul inden for få dage.

Forberedelse

Forbered daikon grønne i en række retter og indarbejde dem i din kost så ofte som ønsket. Brug daikonspirer eller små rå daikongrønsager i kolde salater eller på sandwicher. Chop og let damp større greens for at tilføje til kogte grøntsager eller ris eller pasta retter. Tilsæt rå hakkede grøntsager til varm omrøring, suppe eller ris og vent et par minutter før servering. Daikon greener kan også fungere som erstatning for kogte spinat, kale eller chard.

Ernæring

Lavt i kalorier indeholder daikon radish greener store mængder af flere vitaminer og næringsstoffer, herunder C-vitamin, kalium, vitamin A og mangan. De giver også noget calcium, jern, fiber, vitamin E, vitamin B-6 og magnesium. Spis daikon greens rå eller let dampet for at undgå næringsnedbrydning og tilsætning af fedtstoffer i madlavningsprocessen. Daikon radish greener er som en slags kryddergrøntsager også kræftbekæmpende forbindelser, kaldet glucosinolater.