Kan du spise yoghurt mens du tager penicillin?

Penicillin, opdaget i 1929, har været tilnavnet mirakelmedicin. Penicillin bekæmper bakterier i kroppen, der forårsager infektioner, og det gør det meget effektivt i mange tilfælde. Det kan dog forårsage uønskede bivirkninger. For at hjælpe dig med at undgå dem, kan sundhedspersonale fortælle dig at spise yoghurt, mens du tager stoffet.

Penicillin V er en gruppe af antibiotika. Den består af fem forskellige typer: amoxicillin, ampicillin, carbenicillin, dicloxacillin og oxacillin. Det bruges til at behandle bakterieinfektion, og det er meget vigtigt at afslutte det komplette foreskrevne beløb. Mens du tager penicillin, kan du opleve bivirkninger som kvalme, opkastning, diarré, mavesmerter, hovedpine, hvide pletter i munden eller halsen og vaginal kløe eller udslip. Hvis du ofte har bivirkninger fra penicillin, kan din læge fortælle dig at spise yoghurt for at mindske dine symptomer.

Du har en vis mængde “gode bakterier”, der lever i din krop, der hjælper med at dræbe andre skadelige bakterier, gær, svampe og parasitter, som alle kan gøre dig syg. Probiotika efterligner de gunstige bakterier, der findes i den menneskelige tarm. De er levende mikroorganismer, og er generelt en type bakterier eller en gær. Yoghurt kan indeholde disse “levende kulturer”, som beskytter de gode bakterier i din krop.

Mange sundhedsudbydere vil fortælle dig at spise yoghurt, hvis du tager et antibiotikum, såsom penicillin. Formålet med penicillin er at dræbe bakterier, men det kan dræbe både godt og dårligt. Hvis din yoghurtstilstand indeholder levende eller aktive kulturer, kan det være at spise nogle daglige bivirkninger ved at tage penicillin. Yoghurt vil beskytte de gode bakterier i din krop.

Ikke alle yoghurt har tilføjet fordele. Hvis du tager penicillin, skal du kigge efter yoghurt, der indeholder de gode bakterier som Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidus eller Streptococcus thermophilus. Hvis du ikke har disse typer af bakterier, ville det højst sandsynligt ikke give de samme fordele.

Hjælpe bivirkninger

Probiotiske effekter

Yoghurt med penicillin

Gavnlig yoghurt