Kan du styrke dine nyrer?

Placeret på hver side af ryggen i bunden af ​​ribbenet er dine nyrer bønneformede organer, der fjerner affaldsprodukter fra blodet. Om størrelsen af ​​en knytnæve har hver nyre ca. en million nefroner, små enheder inden i nyrerne, hvor affaldsfjernelse finder sted. Nyrer fejler, når sygdommen angriber nefronerne, hvilket får dem til at miste deres filtreringskapacitet. En afbalanceret kost med bestemte fødevarer og urter til at fodre organerne, regelmæssig motion og nedsat eksponering for stoffer eller giftige kemikalier kan hjælpe med at styrke dine nyrer og hjælpe dig med at opretholde optimal nyrefunktion.

Reducer arbejdsbyrden du placerer på dine nyrer ved at kontrollere, hvor meget protein du spiser. Hvis du har sunde nyrer, kan du spise op til halvdelen af ​​din kropsvægt i gram protein om dagen, siger Ben Kim, en Canada-baseret kiropraktor og akupunktør. For eksempel, hvis du vejer 150 pund, kan du sikkert spise 75 g protein om dagen. Reducer mængden af ​​protein i din kost, hvis du har nyrebeskadigelse.

Undgå rutinemæssig brug af over-the-counter steroider og smertepiller. Overbrug af kortikosteroider eller af ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer som aspirin, acetaminophen og ibuprofen kan føre til nyreskade, siger Joseph A. Vassalotti, cheflæge for National Kidney Foundation.

Medtag tranebær i din kost. Tranebær har vist sig at forhindre urinvejsinfektioner, der ifølge National Kidney Foundation kan sprede sig til nyrerne. Følg en diæt, der er foreslået af Joerg Kastner, forfatter til “Chinese Nutrition Therapy”, som indeholder fisk, kød, linser, havre og valnødder som fødevarer, som styrker nyrenetværket.

Drik den anbefalede mængde vand og væsker hver dag. Tilsæt tranebærsaft til din kost for at hjælpe med at opløse nyresten. Te, der er fremstillet af urter som mælkebøtte, majssilke, meadowsweet, sarsaparilla eller plantain blade, er blevet brugt i traditionel medicin for at hjælpe kroppen med at eliminere affald og skylle overskydende vand, selvom der ikke er videnskabeligt bevis for deres effektivitet.

Deltag i et træningsregime med aerobic og modstandstræning for at opretholde optimal kropsvægt, blodsukker og blodtryksniveauer og reducere risikoen for fedme, diabetes og hypertension, lidelser, som kan angribe nefroner og over en periode og reducere nyrefunktion.

Overvej at inkorporere terapier, der anvendes i traditionel kinesisk medicin, såsom akupunktur, akupressur og naturlægemidler, som praktiserende læger bruger til at stimulere nyrerne meridianer og nære nyrerne.