Kan eddike skade dit fordøjelsessystem?

Mange mennesker tænker på eddike, blot som den løsning, der gør agurker til pickles eller en hovedkomponent i salatdressing. Men eddike er undertiden diskuteret af naturmedicinske hengivne som noget af et mirakelstof, værdsat for dets antibakterielle og antiseptiske egenskaber, fødevareservationsbeføjelser og sundhedsmæssige fordele. På grund af dets skarpe, sure kvaliteter, kan nogle måske undre sig om eddike faktisk er skadeligt for fordøjelsen.

Skadelige virkninger

Mens mange sundhedseksperter siger, at eddike er langt fra at skade dit fordøjelsessystem, er det faktisk nyttigt at fordøje det, og ikke alle er enige om, at eddike er så gavnligt. Eddike er meget sur og kan derfor skade din hals, hvis den indtages ofte eller i overskud. Eddike kan også bidrage til tandforfald, fordi dets sure indhold har evnen til at nedbryde emaljen belægningen af ​​dine tænder. Eddike kan også forårsage skadelige lægemiddelinteraktioner for nogle individer, såsom dem, der tager insulin eller diuretika.

Fordele ved kulhydratfordøjning

Andre eksperter oplyser, at eddike kan påvirke kroppens fordøjelse af kulhydrater og forbedre insulinfølsomheden. En undersøgelse af professor i ernæring ved Arizona State University viste, at når folk spiste eddike inden et højt kulhydratmåltid, reducerede det de problematiske blodsukkerpiger, der normalt forekom hos insulinresistente deltagere, når de spiste kulhydrater. Dr. Johnston theorizes at eddikes eddikesyre forhindrer simple kulhydrater – som bidrager til insulinresistens og diabetes – fra at blive fuldstændig fordøjet, så de kan passere gennem kroppen uden at påvirke blodsukkeret.

Overvejelser

Hvis du har bekymringer over dit fordøjelsessystem eller spørgsmål vedrørende virkningen af ​​eddike på din fordøjelse, skal du kontakte en læge. Din læge kan evaluere dit fordøjelseshygiejne og stille anbefalinger til behandling, fødevarer og stoffer, der skal undgås, og kostændringer, der kan hjælpe, såsom at tilføje små mængder eddike til din daglige kost.

Forbrug af eddike

Du kan sikkert indarbejde eddike i opskrifter og undgå muligheden for syre beskadigelse i din hals. Prøv at blande eddike med olivenolie eller hørfrøolie, dijon sennep og frisk basilikum til en sund salatdressing, der giver dig mulighed for at nyde fordelene ved eddike samt de hjertesynlige fordele ved umættet fedt. Alternativt kan du prøve at blande en skefuld eddike i frugt smoothies – det virker godt i en blanding med isgrøn te og frossen ananas. For at undgå tandbortfald skylles munden med vand efter at have spist for at vaske væk syren.