Kan en high-carb diæt få dig til at holde vand?

Lav-carb diæter hjælper dig med at skur pounds hurtigt i de første par uger, men du taber ikke magisk fedt. En reduktion i kulhydrater og en stigning i protein får din krop til at tabe overskydende vandvægt naturligt. Kulhydrater opfordrer faktisk din krop til at holde fast i vandet, så jo flere kulhydrater du spiser, desto mere vand beholder du.

High-Carb Defined

Institut for Medicin anbefaler, at du får 45 til 65 procent af dine daglige kalorier fra kulhydrater, der primært findes i brød, pasta, korn, stivelsesholdige grøntsager og sukkerarter. Diæter i den øvre ende af denne anbefaling, eller over det, kvalificerer tydeligt som højt i kulhydrater. Endurance atleter følger ofte en high-carb diæt på op til 70 procent kulhydrater forud for konkurrencen for at øge energibutikkerne i deres muskler. Nogle high-carb diæter fremmes for vægttab og sundhed, herunder lavt fedtet Ornish Diet samt McDougall Program for maksimal vægttab, hvor Dr. John McDougall foreslår at du får mere end 80 procent af dine kalorier fra kulhydrater. Nogle klassificerer standard amerikansk kost så højt i carbs og usundt, fordi det indeholder for det meste forarbejdede, raffinerede korn og tilsatte sukkerarter.

Krop i balance

Når du spiser kulhydrater, konverterer din krop dem til glykogen, som derefter opbevares i musklerne for energi. For hvert gram glykogen opbevaret, får du ca. 2,7 gram vand. Denne vandretention opstår, fordi dine nyrer holder fast på natrium som følge af kulhydratforbrug. Din krop reagerer på de højere natriumniveauer ved at lagre mere vand for at holde natrium-blodkoncentrationen på et sundt niveau.

Tab det med lavere kulhydrater

Begrænsning af kulhydrater reducerer dine glykogenbutikker og gør det muligt for nyrerne at udskille vand lettere, hvilket resulterer i vægttab. Når du reducerer carbs, øges din protein- og fedtindtagelse automatisk som en procentdel af kalorierne, der forbruges, og begge disse næringsstoffer tilskynder vandtab. Mange kulhydrater er tætte kalorier. Når du spiser færre af disse, vil du som regel ende med at reducere dit samlede kalorieindtag, hvilket også fører til vægttab.

Carbs er ikke alle dårlige

Kulhydraternes evne til at forårsage vandretention gør dem ikke til fjende. Forbrugt i moderation giver sunde kulhydrater, såsom dem i fuldkorn, kartofler og frugter, dig energi og vigtige vitaminer og mineraler. Mens skære ud raffinerede kulhydrater kan reducere din vægt og forbedre din generelle sundhed, behøver du ikke at skære kulhydrater helt.