Kan et panikanfald forårsages af vitamin B12-mangel?

Panikanfald er skræmmende hændelser, der tilsyneladende stammer fra ingen steder. Selvfølgelig, hvis du har et panikanfald, er det første, du vil gøre, at finde ud af årsagen, så du kan forhindre sådanne angreb i fremtiden. En vitamin B-12 mangel er en grund til, at folk kan have panikanfald. Tilføjelse af B-12 til din kost for at se om det fjerner panikanfald, vil ikke skade dig og kan kun gavne din generelle helbred.

En mangel på vitamin B-12 kan resultere i en række sygdomme. Åndenød, nervøsitet, diarré og følelsesløshed og kramper i ekstremiteterne er nogle af de symptomer, du måske oplever. Da symptomerne afspejler et panikangreb så tæt, kan det være svært at afgøre, om du har et panikanfald. Når du har et panikanfald, kan du hyperventilere, hvilket kan resultere i en følelse af at være ude af stand til at trække dyb indånding og følelsesløshed og prikken i dine hænder og fødder. Panik kan også forårsage indtrængen af ​​diarré. Husk på, at nogle symptomer på panikanfald, som f.eks. Et racerhjerte, brystsmerter, sved og kvalme, ikke er symptomer på en B-12-mangel.

En undersøgelse offentliggjort i “American Journal of Psychiatry” i 2000 viste, at kvinder, der mangler vitamin B-12, mere end dobbelt så stor sandsynlighed for at opleve depression som kvinder, der ikke har mangel på dette næringsstof. Depression kan føre til udvikling af panikanfald. Mennesker, der ikke er deprimerede, kan også udvikle panikanfald som følge af B-12-mangel. B-12 er et vitamin, der er afgørende for god mental sundhed.

Dr. Edmund Bourne, forfatter af “The Angst and Panic Workbook”, anbefaler, at folk, der lider af panikanfald, tager et vitamin B-kompleks hver dag, fordi stress kan nedbryde B-vitaminerne, hvilket fører til en mangel, som så fører til øget angst. Spis masser af fødevarer, der giver B-12 i din kost også. Æg, mejeriprodukter, kød, fjerkræ og skaldyr er de fødevarer, der giver vitamin B-12. Af denne grund kan veganer udvikle en B-12 mangel og skal være sikker på at supplere med B-12. Et tilskud, der giver 5 til 10 mg dagligt, er en passende mængde; større mængder er usandsynligt, at de absorberes effektivt.

Mens en mangel i B-12 kan predisponere dig for at udvikle panikanfald, er det måske ikke årsagen. Panikanfald kan udløses af en række faktorer, herunder fobier, længerevarende stressperioder og stimulanter såsom koffein. Hvis du tager B-12 kosttilskud, mindsker du ikke din angst, så prøv andre måder at løse problemet på. Kognitive adfærdsterapi, meditation, åndedrætsøvelser og fysisk aktivitet kan alle medvirke til at reducere eller eliminere panikanfald. Spis måltider sammensat af hele fødevarer, herunder masser af grøntsager. Eliminer sukker og andre forarbejdede fødevarer, som kan stresse din krop, bidrage til udviklingen af ​​panikanfald.

Symptomer på B-12 mangel

Mental sundhed og vitamin B-12

B-12 i din kost

Måder at forbedre angst