Kan intens træning i tidlig graviditet forårsage abort?

Mange gravide kvinder er bange for at deltage i fysisk aktivitet på grund af deres barns sundhed og velfærd. Både den amerikanske graviditetsforening og American College of Obstetrics og Gynecology anfører, at daglig motion bør være en del af graviditeten, og træning er ikke rapporteret som årsag til abort. Der er træningsintensitetsparametre, der skal følges efterhånden som du går gennem graviditeten, men i løbet af den tidlige graviditet bliver din krop ikke ændret alvorligt af de ændringer, der opstår. De fleste miscarriages forekommer inden for de første 13 uger af graviditeten, og det er den tid din krop stadig kan være mest fysisk aktiv. Rådfør dig med din læge, inden du går i fysisk aktivitet, mens du er gravid.

Kontraindikationer til motion under graviditet

Kvinder, der er gravide, bør være opmærksomme på symptomer og bivirkninger, der er tegn på at ophøre med fysisk aktivitet for at begrænse frygt for “hvad hvis?” Og “hvad betyder det?” Under træning. Ifølge American College of Sports Medicine, for at opretholde sikkerheden for dig og dit barn, må du ikke fortsætte med intensiv træning, hvis du har vaginal blødning, alvorlig brystsmerter, hævelse af kalve, nedsat føtale bevægelse og lækage af fedtvæske. Afstå fra motion, hvis du har ortopædiske begrænsninger, er en tung ryger, ekstremt undervægtig, morbid overveje, har hjertesygdom, har lungesygdom, er i fare for tidligt arbejde eller har graviditetsinduceret hypertension.

Træningssikkerhed

Ifølge American College of Sports Medicine, når du stadig er i din første trimester, er der visse øvelser og stillinger, du stadig kan vedligeholde. Mens du er i din første trimester, kan du stadig udføre øvelser, mens du ligger på ryggen uden at påvirke din krops blodtryk eller blodgennemstrømning. Dette vil give mulighed for tid til mange ekstra kerneøvelser for at hjælpe med at styrke din underliv og fødsel muskler. Det amerikanske College of Obstetrics and Gynecology rapporterer, at de første 24 uger er generelt mere praktiske for kvinder, der deltager i motion, så højere træningsintensiteter kan opnås. Lyt til din krop, og afstå fra at overexert dig selv som du ville, da du ikke var gravid. Høj træningsintensitet er mere af interesse for at udvikle svangerskabshypertension. Vær i stand til at opretholde en samtale, mens du træner, og undgå tung løft eller støtte vægt over dit hoved. Undgå også Valsalva manøvre, hvor du holder vejret, mens du udfører modstandsøvelser.

Træningsparametre under første trimester

Det amerikanske College of Obstetrics and Gynecology har generelle retningslinjer for at følge med hensyn til sikker motion gennem graviditeten. Fysisk egnet kvinder kan træne op til arbejdskraft, men kvinder, der ikke har udøvet i lang tid, bør starte med lavere og mere kontrolleret intensitet. Når du træner i din første trimester, skal du prøve at være aktiv i mindst 30 minutter om dagen og arbejde op til denne tid, hvis du ikke kan opnå det straks. American College of Sports Medicine rapporterer, at gravide kvinder skal deltage i øvelse tre – og helst alle dage i ugen, og pulsintervallet mellem 125 og 150 slag per minut under træning er optimal. Gravide kvinder bør inkorporere store muskelgruppe øvelser – som cykling, løbe eller fri vægtløftning – og når de deltager i modstandstræning, skal de udføre 12 til 15 reps pr. Motion af let til moderat vægt.

Fordele ved motion, mens gravid

Træning mens gravid hjælper dig og din baby. American College of Obstetrics and Gynecology rapporterer, at motion hjælper med at styrke din kropsholdning og fødselsmuskler, forbedrer energiniveauet, balancerer hormoner for at forbedre dit humør, hjælper med at reducere rygsmerter, reducerer hævelse, fremmer bedre søvn og hjælper med at forebygge eller behandle svangerskabsdiabetes. Det øger også den overordnede muskel tone, styrke og udholdenhed, der hjælper dig med at understøtte den ekstra vægt, du vil bære, og mindske vanskeligheden ved at flytte, som eventuelt kan komme.