Kan l-tyrosin genoprette skjoldbruskkirtlen funktion?

De fleste mennesker har nok L-tyrosin, også kendt som tyrosin, i deres kroppe, ifølge University of Maryland Medical Center. Tyrosin er en aminosyre, der er afgørende for ordentlig skjoldbruskfunktion. Din læge kan dog anbefale at tage det i tillægsformularen, hvis du har en underaktiv skjoldbruskkirtel. Kontakt din læge for at få det rette handlingsforløb for din skjoldbruskkirtlen.

Identifikation

Skjoldbrusken er en kirtel, der findes i din hals, der gør skjoldbruskkirtlen hormoner. Disse hormoner hjælper din krop med vigtige funktioner som metabolisme og kropsvækst. Fælles problemer forbundet med skjoldbruskkirtlen er hyperthyroidisme, som er en overaktiv skjoldbruskkirtlen, der giver et overskud af skjoldbruskkirtelhormoner og hypothyroidisme, hvilket er en underaktiv skjoldbruskkirtlen, der gør for lidt skjoldbruskkirtlenhormon.

Fordele

L-tyrosin er en nonessential aminosyre fundet i din krop, der bruges af neurotransmittere i din hjerne. Denne syre hjælper din krop til at lave hormoner, herunder skjoldbruskkirtelhormoner. Af denne grund kan det forbedre hypothyroidproblemer, mens du bør undgå det, hvis du har hyperthyroidisme, da tyrosin vil gøre flere af de hormoner, du allerede har i overskud.

Kilder

Din krop gør tyrosin selv med en anden aminosyre kaldet phenylalanin. Du kan også få det naturligt gennem din kost i fødevarer som fjerkræ, fisk, soja, mejeri og nogle bønner, nødder og frø. Tyrosin kosttilskud, både i tablet og kapselform, er også på markedet, selvom du kun bør bruge disse med en lægeovervågning.

Dosering

Den generelt anbefalede dosis tyrosintilskud er 500 mg til 1000 mg, tre gange om dagen, ifølge UMMC. Det skal tages en halv time eller mere, før du spiser. Med vitamin B6 hjælper folat og kobber omdannelsen af ​​tyrosin til hjernekemikalier. Tal med din læge, inden du tager tyrosintilskud.

Advarsel

Undgå L-tyrosin, hvis du har maniske symptomer eller højt blodtryk. Tag heller ikke L-tyrosin sammen med de foreskrevne thyreoideahormonlægemidler, medmindre din læge råder det. L-tyrosin kan forårsage fordøjelsesbesvær og migrænehovedpine, UMMC-tilstande. Brug ikke tyrosin til at erstatte medicinsk behandling for din skjoldbruskkirtel, og diskutér brugen af ​​tyrosin hos din læge.