Kan madallergier forårsage tør hud og hårtab?

Millioner af amerikanere oplever allergiske reaktioner på mad hvert år, ifølge Food and Drug Administration. De mest almindelige madforbrydere blandt voksne omfatter skaldyr, nødder og æg. Forbrug af disse fødevarer kan producere en række symptomer, som kan variere fra person til person. At anerkende tegn og symptomer på en fødevareallergi kan hjælpe dig med at undgå generende bivirkninger og sundhedsmæssige komplikationer.

Fødevareallergi opstår, når din krop opfatter en bestemt mad som en fremmed invader og et potentielt farligt stof. I et forsøg på at beskytte din krop fra fødevarens skyldige overreagerer din immunforsvar og producerer allergiske symptomer. Disse symptomer er generelt milde og kan forekomme alt fra minutter til to timer, efter at du har spist den allergiske mad.

Fælles hud symptomer på fødevareallergier omfatter elveblødninger, kløe og eksem, en anti-inflammatorisk hud tilstand, der producerer flaky, skællet eller hårdt rødmet hud. Fødevareallergier kan ikke forårsage hårtab hos mennesker, selvom det er et almindeligt symptom blandt allergiske kæledyr, nemlig hunde, hvis overdreven tygge på kløende hud resulterer i skaldede patches og hot spots.

Fordi der ikke findes kure for fødevareallergier, er den bedste måde at undgå reaktioner på at fjerne de krænkende fødevarer fra din kost. I nogle tilfælde kan en person dog ubevidst indtage en allergisk mad. Når dette sker, kan en læge ordinere antihistaminer til behandling af symptomer. Hvis der opstår en alvorlig allergisk reaktion, hjælper en nødinsprøjtning af epinephrin, et naturligt forekommende hormon, at slappe af luftveje og reducerer stramning i blodkarrene. Opfølgningsbehandling er afgørende efter en epinephrininjektion.

Selvom allergiske reaktioner generelt er milde, oplever nogle personer en livstruende reaktion kaldet anafylaksi. Dette alvorlige multisymptomsrespons kan forårsage åndenød, tæthed i halsen og brystet, hurtig puls og svimmelhed. Nogle mennesker mister bevidstheden og dør som følge heraf. Søg øjeblikkelig akut medicinsk behandling, hvis disse symptomer opstår.

Fødevareallergier

Tør hud og hårtab

Behandlinger

Advarsler