Kan min søn have jordnøddesmør, hvis han har diarré?

Jordnøddesmør kunne enten forårsage diarré eller hjælpe med at behandle det. Cleveland Clinic anbefaler lavfibre fødevarer som jordnøddesmør til at hjælpe med at klare diarré uden medicin. Men hvis din søn lider af en peanutallergi, kan han udvikle diarré inden for få minutter efter forbrug. I dette tilfælde kan livstruende bivirkninger forekomme, og derfor konsultere en læge, hvis du har mistanke om, at din søn lider af en allergisk reaktion på jordnødder.

Diarré Behandling

Drikke væsker ofte. Vælg glat frugtsaft, vand, sodavand og sportsdrikke. Prøv at undgå drikkevarer med koffein og alkohol. I stedet for at drikke med måltider anbefaler Cleveland Clinic drikkevæsker mellem måltiderne. Sammen med jordnøddesmør holde sig til lavfibre fødevarer som yoghurt, ris, nudler, druesaft, bananer, æbleauce, hvidt brød, kylling eller kalkun uden hud, bøf, fisk, hytteost og flødeost.

Peanut Allergi

Jordnødder er en af ​​de mest almindelige fødevarer, der forårsager en allergisk reaktion ifølge KidsHealth. Jordnødallergi opstår, når dit immunsystem fejler proteiner i jordnødder som noget skadeligt for kroppen. Immunsystemet frigiver kemikalier eller antistoffer til at bekæmpe proteinerne, hvilket forårsager symptomerne. Så meget som at røre ved, indånde eller spise spor af jordnødder kan forårsage en allergisk reaktion.

Symptomer

Jordnødallergi symptomer er normalt umiddelbare, der forekommer inden for få minutter af kontakt. Symptomerne varierer fra mild til svær reaktion. Peanutallergi symptomer omfatter hudreaktioner som elveblødninger, rødme eller hævelse samt kløe og hævelse i eller omkring mund og hals, fordøjelsesproblemer som diarré, mavekramper og kvalme, bøjning af brystet, nysen eller åndenød og En løbende eller blokeret næse.

Peanut Allergi Behandling

Det bedste forsvar er at undgå jordnødder og fødevarer med jordnødspor, men det kan være svært. Antihistaminer kan hjælpe med at lindre nogle symptomer som kløe eller elveblest. For en alvorlig reaktion kan en øjeblikkelig injektion af epinephrin bidrage til omvendte symptomer. En EpiPen er enheden, der bruges til automatisk injektion af medicinen, den er tilgængelig på recept. MayoClinic.com anbefaler, at du altid bærer det, og lærer hvordan og hvornår du skal bruge det fra din læge.