Kolesterolfri kostplan

En ud af tre amerikanske voksne har højt LDL-cholesterol, hvilket er en risikofaktor for hjertesygdomme ifølge Centers for Disease Control and Prevention. En kolesterolfri diæt kan være en del af et regime for at forhindre eller sænke forhøjet blodkolesterolniveau. For at fremme hjertesundhed på en kolesterolfri diæt, understrege næringsdigtige fødevarer.

Kostkolesterol og blodkolesterol

Kolesterol er et voksagtigt stof, som er en komponent i hver af kroppens celler og et nødvendigt element i produktionen af ​​kønshormoner, ifølge Arizona State University. Det er ikke et vigtigt næringsstof i din kost, fordi din krop gør sit eget kolesterol. For nogle mennesker fører forbrugende diæt kolesterol til usunde stigninger i LDL-kolesterol. Fordi høje niveauer af total og LDL-kolesterol i dit blod øger din risiko for hjertesygdomme, kan en kolesterolfri diæt hjælpe nogle mennesker med at reducere deres risiko. Vælg plantebaserede fødevarer og kolesterolfri ægsubstitutter for at undgå kolesterol i din kost.

Spis en plantebaseret kost

Planter kan ikke producere kolesterol, så en kolesterolfri diæt består af plantebaserede fødevarer, såsom grøntsager, frugter, nødder, korn og bønner. Fordi kolesterol er en bestanddel af hver celle i dyrets kroppe indeholder animalske produkter naturligt kolesterol. Æg, kylling og oksekød er de bedste bidragsydere til kolesterol til den typiske amerikanske kost, i henhold til 2010 Dietary Guidelines for Americans. Fisk og mælkeprodukter indeholder også kolesterol. En kolesterolfri diæt udelukker også produkter med animalsk afledte ingredienser som mælk, smør eller æg. For at holde sig til en kolesterolfri diæt, rør om med tofu i stedet for kylling eller rejer og tilsæt edamam eller garbanzo bønner i stedet for tun til salater for at øge deres proteinindhold.

Sørg for tilstrækkelig næringsindtagelse

Dyreafledte produkter er ikke en del af en kolesterolfri diæt, men de giver vigtige næringsstoffer. Spis tilstrækkelige substitutter til at opfylde dine daglige næringsbehov. Få calcium og D-vitamin fra beriget appelsinjuice, morgenmadsprodukter eller sojamelk i stedet for fra mælk, ost og yoghurt. Kød, fjerkræ og fisk giver høj kvalitet protein, jern og zink, men bønner, fuldkorn og nødder kan hjælpe med at opfylde dine krav til disse næringsstoffer. På en kolesterolfri måltidsplan kunne du have korn med sojamelk og frugt til morgenmad, split ærtsuppe og en grøn salat med sojaost til frokost og en tofu-omrøring frit med beriget brun ris til middag.

Overvejelser

Lav din kolesterolfri kostplan sundere ved at begrænse dit forbrug af mættet fedt, hvilket øger dit LDL-kolesteroltal. Derudover har kosten kolesterol et mindre indflydelse på dit blodkolesterolniveau, når din kost er lav i mættet fedt, i henhold til 2010-retningslinjerne. Mættet fedt er i fede kød, fjerkræhud, fedtfattige mejeriprodukter og palme- og kokosolie. For yderligere at sænke dine kolesterolniveauer, undgå kunstige transfedtstoffer, såsom dem i stegte fødevarer og delvist hydrogenerede olier i snackfødevarer. På din kolesterolfri diætplan spredes jordnøddesmør i stedet for smør på toast og dypp grøntsager i guacamole i stedet for ostbaseret dip.