Kører forårsager rygsmerter?

De fleste professionelle løbere siger, at hvis du løber ordentligt og bruger de rigtige sko, bør du ikke opleve rygsmerter. Selv om dette kan være sandt, tyder forskning i det mindste i nogen grad på, at løbere kan udvikle rygproblemer. Ikke desto mindre er sundhedsfordelene ved at køre uovertruffen, og der er måder, hvorpå din kilometertal kan uden at få din rygsøjlen til at lide konsekvenserne.

Fakta

For løbere er de mest almindelige årsager til rygsmerter relateret til svage muskler omkring midsektionen, dårlige teknikker og ubalancer i foden, som alle omsætter til ubalance i kroppsmekanik og strukturelle uregelmæssigheder. Ud over dette kan virkningen af ​​at køre på hårde overflader på lang sigt forårsage skade på ryggen.

Betydning

Årsagen til de fleste rygsmerter oplevet af løbere, når de er identificeret, er let retablerbare og derfor ikke meget årsag til alvorlig bekymring. For eksempel ved at bruge anti-pronation enheder til at modvirke fod ubalancer eller korrigere holdning og teknik. Hvilke løbere bør være mere bekymrede over, er virkningen af ​​stresset, der udøves af rygsøjlen over en længere periode. Ifølge Dr. Christopher Bono, der er skrevet i “The Journal of Bone and Joint Surgery” i 2004, er diskdegenerering højere hos atleter end den er hos ikke-atleter, og det faktum at sakral stressbrud forekommer næsten udelukkende i maraton og sporløbere Alene antyder, at omfattende løbe på hårde overflader udgør en trussel mod langlivet af din rygsøjle.

Løsning

Ifølge Dr. Timothy Noakes, forfatter af “Lore of Running”, er der foranstaltninger, du kan tage for at helbrede rygsmerter i forbindelse med løb. Gør strenge og øvelser – som f.eks. Abdominal crunches, wall squats og benopløftninger – for at styrke din Kerne- og rygmuskler, brug passende sko eller indlægssåler til at bremse fodens ubalancer, opretholde en god kropsholdning og forbedre din løbeknik. Skær ned på op ad bakke kilometer for at reducere vinkelforandringer i ryggen og træne på blødere overflader som sand eller græs , For at mindske kraften som følge af din fods påvirkning og dermed reducere belastningen på hvirvlerne.

Advarsel

Selv om rygsmerter normalt er uhåndterlige og helbredelige gennem hvile og selvbehandling, er der sjældne tilfælde, hvor den underliggende årsag kan være af mere kritisk karakter. Disse omfatter spinal stenose, rygdannelse, ryggen, smitte eller sammenbrud af hvirvlerne, osteoporose og kræft. Derfor, hvis kroniske rygsmerter vedvarer, vil du måske søge lægehjælp.

Overvejelser

Bare fordi du er en løber og du oplever rygsmerter betyder ikke nødvendigvis, at løb er årsagen. Der er mange andre faktorer, helt uden relation til sporten, der kan være kilden til dit ubehag. Ukorrekt løft af tunge genstande, dårlige sovende stillinger, uegnede puder, stramme rygsække, pludselig bevægelse og stress kan alle bidrage til rygsmerter.