Kost til degenerativ disk sygdom

Som en kolonne i en bygning er din rygsøjle ansvarlig for at understøtte vægten af ​​din krop. Over tid begynder dette job at tage sin vejafgift på diskerne, de faste puder, der adskiller dine hvirvler – de knogler, der udgør ryggen. Mens ikke alle er generet af de slidte diske, føler nogle mennesker stor smerte. Folk der har denne form for smerte siges at have en tilstand kaldet degenerativ disk sygdom, eller DDD. Mens der ikke er nogen særlig kost for DDD, kan opretholdelsen af ​​en sund vægt ved at følge en afbalanceret kost hjælpe med at forhindre ekstra stress på rygsøjlen.

Calorie Balance

Vedligeholdelse af en sund vægt handler om at afbalancere dit kalorieindtag. Antallet af kalorier du behøver at vedligeholde afhænger af en række faktorer, herunder alder, køn, aktivitet og kropsstørrelse. Din læge kan hjælpe dig med at bestemme dine individuelle kaloriebehov for at styre din DDD. Generelt varierer kaloriebehov for kvinder fra 1.600 kalorier til 2.400 kalorier om dagen og for mænd 2000 kalorier til 3.000 kalorier om dagen. Hvis du har brug for at tabe sig, kan du reducere dit daglige indtag med 250 kalorier til 500 kalorier om dagen, som kan hjælpe dig med at tabe 1/2 pund til 1 pund om ugen.

Næringsrige fødevarer

Opfyld dine kaloriebehov med en række næringsrige fødevarer fra alle fødevaregrupperne, så din krop har den ernæring, der er nødvendig for at hjælpe dig med at blive godt. Det betyder en kost med fokus på frugt, grøntsager, fuldkorn, fedtfattige mejeriprodukter og magre kilder til protein som fjerkræ, skaldyr og bønner. I købmanden kan du finde alle de sunde fødevarer, du har brug for ved at købe perimeteren, siger Academy of Nutrition and Dietetics.

Få nok fiber

Et problem, du kan komme ind i med DDD, er forstoppelse forårsaget af smertestillende medicin. Hvis du oplever problemer med afføring, skal du sørge for at få nok fiber i din kost. Spise en diæt fokuseret på rå frugter og grøntsager og fuldkorn hjælper op med dit fiberindtag. Kig efter fødevarer, der har 2 gram fiber eller mere pr. Portion. Kvinder har brug for 21 gram til 25 gram fiber om dagen, og mænd 30 gram til 38 gram. Når du øger fiberen i din kost, skal du gøre det langsomt for at forhindre abdominal nød og drikke rigeligt med vand – 6 kopper til 8 kopper om dagen.

DDD Sample Meals

Din DDD kostplan indeholder tre måltider om dagen for at holde energiniveauerne ope, appetit under kontrol og forstoppelse i skak. En sund morgenmad kan omfatte hele korn, højfibret korn med skivede jordbær og ikke-fedtet mælk. Til frokost kan du nyde baby greens toppet med skivede agurker, kirsebær tomater, kikærter og albacore tun med lavt fedt salat dressing, et æble, fuldkornskakere og fedtfri yoghurt. En sund højfibre-middag, der hjælper dig med at styre din DDD, kan omfatte hele hvede spaghetti med kalkun kødboller, dampet broccoli og en frisk pære.