Øl og oxycodon

Oxycodon er en narkotisk smertestillende medicin, der stammer fra opiumvalmussen. Det er ordineret til at behandle moderat til svær smerte og er blandt de oftest misbrugte receptpligtige lægemidler. Når det tages med øl og andre depressiva stoffer, kan oxycodon forårsage farlige sundhedsmæssige effekter, herunder nedsat vejrtrækning og hjertestop.

Anvendelser

Oxycodon er en potent smertestillende middel, der ligner morfin. Det ordineres ofte for postkirurgisk smerte som følge af tandarbejde og andre invasive procedurer. Andre anvendelser til oxycodon omfatter behandling af lændesmerter, svær leddgigt, akut skade og andre former for moderat til svær smerte. Øl er en alkoholholdig drik brygget af fermenteret korn og humle. Det er primært forbrugt for dets humørsvingninger og mind-altering effekter og har ingen kendte medicinske anvendelser. Mindre ofte kan øl bruges til madlavning, men ikke i betydelige mængder.

Farmakologi

Oxycodon føjes til kroppens opiatreceptorer for at producere dets virkninger. Det påvirker direkte centralnervesystemet for at ændre hjernens opfattelse af smerte, hvilket gør det til en effektiv smertestillende medicin. For nogle mennesker producerer oxycodon bivirkninger, der kan opfattes som behagelige, såsom eufori og øget energi. Disse virkninger kan føre til misbrug og afhængighed. Øl er et depressionsmiddel i centralnervesystemet, der øger niveauet af en neurotransmitter kendt som GABA eller gamma-aminosmørsyre. Forhøjede niveauer af GABA forårsaget af ølforbrug kan føre til effekter som tab af koordination, reducerede hæmninger og hukommelsessvigt.

Interaktioner

Mens hvert stof kan være farligt alene, er kombinationen af ​​øl og oxycodon endnu mere risikabelt. Fordi begge stoffer sænker vejrtrækningen og hjertefrekvensen, øger risikoen for respirationsdepression, hjertestop og død i forbrug sammen. Kombinationen af ​​de to sætter også brugeren i fare for selvskade på grund af nedsat koordinering og motorstyring. Andre effekter omfatter kvalme, opkastning, hukommelsestab og nedsat kognitiv funktion.

Afhængighed og misbrug

Når det bruges ofte, er både øl og oxycodon i stand til at producere afhængighed. Ifølge National Institutes of Health, virker alkohol og opiater i hjernen for at producere en slags afhængighed, der ofte er sværere at behandle end enten afhængighed alene. Tilbagetrækning fra alkohol kan være dødelig i nogle tilfælde og bør kun udføres under lægeligt tilsyn, ifølge Psykologi Today. Mens opiater som oxycodon ikke generelt forårsager fatale tilbagetrækninger, kan nogle af de nyere hurtige afgiftningsmetoder, der bruges til at hjælpe narkomanerne med at blive rene, forårsage død og andre komplikationer.

Advarsel

Hvis du tager oxycodon og alkohol sammen, øges risikoen for dødelig overdosering. Forsøg aldrig at føre motorkøretøj eller betjene maskiner under indflydelse af stoffet. Hvis overdosis mistænkes, søg omgående lægehjælp.