Påvirker frugtsaft tarmproblemer?

At leve med tarmlidelse kan være ubehageligt og kræver, at du omhyggeligt overvåger din kost, så du ikke forværrer problemet. Frugtsaft kan virke som en uskadelig og forfriskende kilde til vitaminer og mineraler, men hvis du har tarmproblemer, kan ingredienserne i din saft påvirke dem. Afhængig af den type af tarmproblemer, du har, kan frugtsaft være en velsignelse eller en forbandelse.

Sukkerarter

Den primære komponent af frugtsaft, der kan påvirke din tarm er sukker eller kulhydrater. Fructose og sorbitol er begge sukkerarter naturligt forekommende i frugter, at din krop måske ikke kan fordøje godt. Når du bruger disse sukkerarter, forbruger bakterierne i tarmene dem som en energikilde og udskiller gas som et biprodukt. Dette kan resultere i mavesmerter oven på eksisterende tarmproblemer.

Forstoppelse

Selvom sorbitol øger mængden af ​​gas i fordøjelseskanalen, kan det være nyttigt til behandling af forstoppelse. Sorbitol trækker vand ind i tarmene og hjælper med at flytte excrement gennem din krop hurtigere. Sorbitol synes også at have en synergistisk virkning med fructose i dine tarm. Ved at forhindre fructoseabsorption kan sorbitol øge tarmbevægelserne betydeligt for at lindre forstoppelse.

Irritabelt tarmsyndrom

Alle tarmkanaler er forskellige, så du kan have en anden tærskel for frugtjuice tolerance end din nabo. Det er dog ikke ualmindeligt, at saft, der har et højt fructose til glucoseforhold, eller sorbitolindhold, forårsager tarmlidelse ifølge AskDrSears.com. Dette gælder især hvis du allerede har en tilstand som irritabel tarmsyndrom eller maveinfluenza.

Juice Type

Ikke alle saft indeholder fructose og sorbitol i mængder der vil påvirke tarmproblemerne. For eksempel anbefaler universitetet i Maryland, at du undgår æblejuice og druesaft, hvis du har irritabel tarmsyndrom, mens ernæringseksperter med Herbert Irving Cancer Center anbefaler prune, æble og pæresaft som det bedste til behandling af forstoppelse. Juice med fructose kan påvirke dig mindre, hvis de også er stærke i glukose, fordi glukosen hjælper dig med at absorbere fructose bedre. Appelsinsaft er et eksempel på en drink med fructose og glucose sammen. Hvis din yndlingssaft generer dit fordøjelseskanalen, skal du muligvis fortynde det med vand eller eliminere det helt fra din kost.