Spilder drikkevand vand ud i kroppen?

Mange amerikanere har en smag for salt mad. Faktisk spiser 90 procent af amerikanerne for meget natrium, hvilket kan føre til højt blodtryk, hjertesygdomme og slagtilfælde. På kort sigt kan et salt måltid gøre dig opustet, fordi din krop holder vand. I dette tilfælde kan drikke mere vand end normalt hjælpe. På længere sigt vil dog kun en lavnatrium diæt bidrage til at forhindre de skadelige virkninger af overskydende natrium.

På kort sigt

Når du spiser et måltid højt i salt, stiger niveauet af natrium i dit blod. Natrium tiltrækker vand og holder fast på det, hvilket medfører en stigning i blodvolumen. Det er derfor, du føler dig oppustet og blødt. Ifølge diætist Monica Reinagel kan drikke noget ekstra vand efter et højt natrium måltid hjælpe med at skylle nogle af natrium fra din krop og kan også hjælpe med at slippe af med noget beholdt vand for at reducere opblødning.

På lang sigt

Bare at drikke mere vand er imidlertid ikke en løsning på en langvarig natriumnat diæt, siger Reinagel. Det øgede blodvolumen, der skyldes din krop, der holder på det overskydende vand, er, hvad der hæver dit blodtryk. Omkring en tredjedel af befolkningen er følsom for natrium, ifølge Jonathan Williams, en læge i divisionen Endokrinologi, Diabetes og Hypertension hos Brigham og Women’s Hospital, hvis du er blandt dem, kan du udvikle højt blodtryk. Ud over at hjælpe ikke med at skylle natrium fra din krop, kan drikke mere vand endda få din krop til at holde fast på endnu mere vand og forværre situationen.

Anbefalede natriumgrænser

For at forhindre komplikationer fra en diæt med højt natriumindhold, er det bedst at holde sig inden for det anbefalede daglige natriumindtag. For sunde voksne i alderen 19 til 50 er det passende indtag fastsat til 1.500 milligram. Dette er den anslåede mængde, du har brug for til at erstatte natrium, der er tabt gennem sved. For ældre voksne og voksne med allerede eksisterende tilstande, såsom højt blodtryk, anbefales et lavere indtag på 1200 til 1.300 mg dagligt. Friske voksne bør ikke overskride den øvre grænse på 2300 mg natrium daglig.

Kontrol af natriumindtagelse

Forarbejdede fødevarer er den største synder, når det kommer til amerikanernes høje natriumindtag. Spis frisk mad, du forbereder dig uden tilsat salt, når det er muligt, ved at bruge urter og krydderier i stedet for salt, når du laver mad. På restauranter bedes du få din mad tilberedt uden tilsat salt. Du kan også hjælpe med at kontrollere dine natriumniveauer ved at øge dit kaliumindtag. Kalium er et andet elektrolytmineral, der hjælper med at regulere natrium. Fødevarer rig på kalium omfatter kartofler, avocado, yoghurt, bønner, squash og bananer.