Spiser moong dal reducere mavefedt?

Moong dal, en stor indisk skål lavet med mungbønner, kan være en nærende del af en vægttabsdiæt, hvis den er forberedt med sunde ingredienser. Mung bønner giver fiber og protein, to satiating næringsstoffer, der kan hjælpe med at kontrollere sulten, så du kan reducere dit kalorieindtag for at tabe det samlede kropsfedt, hvoraf nogle kommer fra dit abdominalområde. Dal opskrifter opfordrer også til et væld af krydderier, der potentielt kan have vægttab fordele, når de kombineres med en fornuftig kost og regelmæssig motion.

Alt om Moong Dal

Ud over mungbønner kan moong dal også omfatte løg, hvidløg, tomater, lager og en række krydderier som spidskommen, gurkemeje, jalapenos, ingefær, kardemomme, koriander og sort peber. Mungbønner er i sig selv højt i fiber og protein samt andre vigtige næringsstoffer, herunder kalium-, jern-, fosfor- og B-vitaminer. En halv kop kogte mungbønner giver 106 kalorier. Det beløb vil ikke blive øget meget af de fleste ingredienser i typiske moong dal opskrifter, bortset fra ghee, en slags klaret smør eller olie. En halv teskefuld olivenolie giver 60 kalorier.

Abdominal Fat Basics

Trimning af abdominal fedt kan ikke opnås ved at spise en bestemt mad. Den eneste måde at miste mavefedt er at tabe total kropsfedt ved at skabe et kalorieunderskud. I et kalorieunderskud, brænder din krop mere kalorier end du spiser på en dag. Når dette sker, begynder din krop at bruge fedt – hvoraf nogle kommer fra din midsektion – for energi. Hvor du opbevarer fedt og hvor hurtigt du mister det fra bestemte områder, er delvist bestemt af genetik, men din kost og andre livsstilsfaktorer spiller en stor rolle.

Protein og Fiber

En halv kop mungbønner tilbyder 7 gram protein og næsten 8 gram fiber. Hvis du medtager andre grøntsager i din opskrift, som løg og tomater, øger du fiberantalet. I en undersøgelse, der blev offentliggjort i “Fedme” i februar 2012, fandt forskerne, at indtag af opløselige fibre, hvoraf mungbønner er en rig kilde, i løbet af en femårsperiode var omvendt forbundet med abdominal fedtforøgelse. En anden undersøgelse offentliggjort i “Fedme” i juli 2013 fandt det samme var sandt for protein. Overvægtige personer, der spiste mere protein, tabte mere total kropsfedt og abdominal fedt end dem, der spiste mindre protein i perioder med kalorieunderskud. Denne undersøgelse undersøgte også måltidsfrekvensen og konkluderede, at spise måltider med højere proteinindhold, som f.eks. Moong dal, kan oftere hjælpe folk med at tabe mere abdominal fedt end traditionelle tre-måltid-en-dag mønstre.

Krydderier og abdominal fedt tab

Ud over at tilføje en dybde af smag til din moong dal skål kan krydderierne indeholde vægttab. Curcumin, den aktive forbindelse i gurkemeje, undertrykker betændelsen, der spiller en rolle i fedme, siger en anmeldelse offentliggjort i “Årlig Review of Nutrition” i august 2010. Capsaicin, den aktive ingrediens i hot peppers, såsom chili peber og jalapenos, kan Hjælper dig med at tabe total kropsfedt, ifølge en undersøgelse offentliggjort i “PLOS One” i juli 2013. Forskerne konkluderede, at når der er et kalorieunderskud, er 2,56 mg capsaicin ved hvert måltid – mængden i 1 gram chili peber, hvilket er Lidt mindre end 1/2 tsk – fremmer fed oxidation.