Voksen acne og madallergi

Det er almindeligt at forbinde biprodukter, en tøs næse eller diarré med en fødevareallergi, men hvis du lider af voksen acne, kan fødevareallergier være årsagen. Voksne acne er en begyndelse af acne, der opstår efter ungdomsårene under voksenalderen, hvilket kan være pinligt og svært at helbrede. Hvis du bemærker, at din acne bliver værre efter at have spist visse fødevarer, skal du tale med din læge eller allergiker om den potentielle sammenhæng mellem de to. Du må ikke ændre din diæt udelukkende baseret på symptomer uden først at tale med din læge.

Ifølge Innate Center for Food Allergies, der ligger i Seattle, er fødevareallergier den primære årsag til acne. Når du har fødevareallergier, skaber din krop toksiske kemiske reaktioner hver gang du spiser allergenet. I nogle tilfælde er det svært at undgå visse fødevareallergener, såsom mejeri, hvede og æg. Den kontinuerlige frigivelse af toksiner forårsager betændelse i huden og i andre dele af kroppen, hvilket resulterer i udslæt og acne.

Fødevareallergier er forårsaget af en overfølsomhed af immunsystemet til proteinerne, der findes i bestemte fødevarer. De mest almindelige fødevareallergier omfatter hvede, soja, æg, fisk, mælkeprodukter, nødder og jordnødder, ifølge University of Maryland Medical Center. Den allergiske reaktion opstår, fordi immunsystemet fejler proteinerne som et invaderende stof, såsom en virus eller bakterier. Dette får immunsystemet til at angribe fødevareproteinerne og fører til produktion af immunoglobulin E eller IgE, antistoffer og histamin. Histamin forårsager betændelse og irritation i huden, hvilket kan føre til acne.

En af de mest effektive måder at afgøre, om din voksne acne er relateret til en fødevareallergi, er at gennemføre en eliminerende kost. En eliminerende kost skal udføres under vejledning fra en læge og er ikke beregnet til at diagnosticere en medicinsk tilstand. Tal med din læge om hvilke fødevarer du skal fjerne fra din kost. Eliminere disse fødevarer i to uger og holde en journal om din acne og andre symptomer. Efter to ugers eliminationsperiode genindsættes hver enkelt mad en ad gangen i din kost for at se, hvordan din krop reagerer.

Hvis din læge bestemmer, at du har en fødevareallergi, er den mest effektive behandling for din voksne acne permanent at fjerne den mad fra din kost. Tal med en diætist om en modificeret kost, der stadig giver dig vigtige næringsstoffer.

Forbindelsen

Fødevareallergier

Eliminerende kost

Undgåelse